Πρωταθλητής Κρήτης ο Χρήστος Μαραυγάκης της ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Οι ομάδες της Θράκης αποτελούν διαχρονικά σκαλοπάτι για πολλούς αθλητές, που συνδυάζουν τις σπουδές τους στην περιοχή με τον αθλητισμό. Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Μαραυγάκης, ο οποίος αγωνίστηκε δύο σεζόν στο τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και φέτος πανηγύρισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, με την ομάδα της «Ακαδημίας Ρεθύμνου», με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ.

 Ο πρώην αθλητής της Α.Ε. Κομοτηνής μίλησε στο επίσημο site της ομάδας για την μεγάλη αυτή επιτυχία, σχολιάζοντας αρχικά την επιτυχία της ανόδου: «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Ξεκινήσαμε αργά, ωστόσο η έλευση του νέου τεχνικού, μας έδωσε άλλον αέρα. Η εμπειρία του ήταν καταλυτική σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Υπήρχαν δυσκολίες, όπως ότι κάναμε ένα μήνα περίπου προπόνηση σε ανοιχτό χώρο  αλλά δεν επηρεαστήκαμε».

Για το μυστικό της ανόδου, είπε: «Το καλό κλίμα. Γίναμε γρήγορα ομάδα, γνωριστήκαμε εντός παρκέ, είχαμε ωραίες συνεργασίες και αυτοματισμούς και γενικότερα καταφέραμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ για τα δεδομένα της κατηγορίας».

Για το κομβικό σημείο στην φετινή σεζόν: «Η ανατροπή επί του Κύδωνα Χανίων, από το 0-2 στο 3-2. Εκεί γεμίσαμε αυτοπεποίθηση και ήμουν σίγουρος πως δεν μπορούσε να χαθεί το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε».

Για τις διαφορές στο μπάσκετ της Κρήτης με αυτό της Θράκης: «Ποιοτικά δεν μπορώ να πω ότι έχω εντοπίσει φοβερές διαφορές.  Υπάρχει προσπάθεια οργάνωσης γενικότερα αλλά πάνω δεν υστερεί σε πολλά από εδώ».

Τέλος για το αν παρακολουθεί την πορεία της παλιάς του ομάδας: «Δεν θα μπορούσε να μην γινόταν αυτό. Χαίρομαι που έχει γίνει μία όμορφη προσπάθεια με ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ. Φέτος η ομάδα είχε καλή πορεία και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον της ανήκει».