Μπαράζ ανόδου: Όσα έγιναν στο Άρης Αβάτου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συγκλονιστική αναμέτρηση και νίκη μισή-άνοδος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που επικράτησε με 3-4 μέσα στα Μάγγανα επί του Άρη Αβάτου, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των μπαράζ ανόδου.

Ποιος να περίμενε τέτοια εξέλιξη πριν την σέντρα του αγώνα στα Μάγγανα με τον πρωτοπόρο Εθνικό να δοκιμάζεται στην έδρα του αξιόμαχου αλλά με μόλις έναν πόντο Άρη Αβάτου. Και όμως! Η ομάδα της Ξάνθης με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης που έχοντας και τύχη κατάφερε να «αποδράσει» με το εντυπωσιακό 3-4 και να πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου.

Στο πρώτο μέρος και ειδικά στο πρώτο 15λεπτο το ματς ήταν πολύ δυνατό με ελάχιστες φάσεις αλλά δύο αναγκαστικές αλλαγές, από μία για κάθε ομάδα, για τον Εθνικό ο Κυριάκος Δαμιανίδης και από τον Άρη ο Τόλης Ντανατσίδης αλλάζοντας τα πλάνα των δύο προπονητών. Στο 15’ σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι με το σουτ του Βασιλειάδη Γιώργου(Τζότζος) να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Φυσέκη.

Η απάντηση του Εθνικού ήταν κάτι παραπάνω από άμεση καθώς στο 16’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο αρχηγός του Εθνικού Μιχάλης Φλώρος ξέφυγε από τους αντιπάλους και με υπέροχο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαρνταπετιάν ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Μετά το γκολ ο Άρης αύξησε την πίεση του και κατάφερε στο 31’ μετά από κλέψιμο του Παλατίν από τον Τσικάκη ο επιθετικός του Άρη να μπει στην περιοχή του Εθνικού και να πλασάρει εύστοχα τον Φυσέκη ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους, το 1-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά μπήκαν πολύ επιθετικά χάνοντας μοναδική ευκαιρία στο 50’ να μπουν μπροστά στο σκορ με τον Φυσέκη να σταματά σε τετ-α-τετ τον Παλατίν, ότι δεν κατάφερε ο Παλατίν το κατάφερε 10λεπτά αργότερα ο Μιχάλης Χιονίδης που βγήκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εθνικού και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1 για τον Άρη.

Η άμεση απάντηση του Εθνικού δεν άργησε να έρθει με τον Φλώρο να εκμεταλλεύεται αναμπουμπούλα στην άμυνα του Άρη μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαραντάκη και με σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια. Στο 71’ ο Γκιοκάν Παλατίν χάνει μοναδική ευκαιρία να ξαναβάλει το Άβατο μπροστά στο σκορ βγαίνοντας μόνος απέναντι από τον Φυσέκη όμως το πλασέ του κατέληξε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού, και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους στο 75’ ο Αγγελακάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη μετά από κάθετη του Φλώρου και με πλασέ έκανε το 2-3 για τον Εθνικό, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλα από τους πολυπληθείς φίλους του.

Μάλιστα οι παίκτες του Εθνικού σκόραραν και για τέταρτη φόρα μόλις δύο λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ του Σαραντάκη σε μια φάση που όμως ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους γηπεδούχους μια καθ υπήρχε φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Άρη στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα. Το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 3-4 με τον Χιονίδη στο 92’.

Για ακόμη μια φορά γεμάτο ήταν το γήπεδο των Μαγγάνων με τους φίλους του Άρη στο τέλος της αναμέτρησης να χειροκροτούν την ομάδα τους για όλη την προσπάθεια της σαιζόν μια και ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς για τον Άρη Αβάτου.

Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Εβρίτης άσσος της Skoda Ξάνθη Δημήτρης Κομεσίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον αδερφό του Στέφανο που αγωνίζεται στον Άρη, όμως είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαλουχίδης(ΕΠΣ Κιλκίς)  με βοηθούς τους Γκαϊτατζή(ΕΠΣ Σερρών)  και Δημήτρη (ΕΠΣ Κιλκίς).

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς): Βαρταπετιάν, Βασιλειάδης Γ.(70’ Βασιλειάδης Χ.), Μπουνταγκίδης, Μπαϊρακταρίδης, Χιώτης, Δόντσος, Καρασερίδης, Ντανατσίδης(14’ Μαραντάς, 77’ Κοτόπουλος), Χιονίδης, Παλατίν, Βασιλειάδης Γ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Β. Τσιομλεκίδης): Φυσέκης, Πετκίδης(57’Δούπας), Τσικάκης, Άχπα, Καβατσικιώτης, Σαραντάκης, Θάνος, Κοιλιάρης, Δαμιανίδης(11’ Αγγελακάκης, 78’ Αμπραχαμιάν), Φλώρος, Κυριζάκης.