Καλύτερος παίχτης ο Λοντίγκιν στη Ζενίτ!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Καλύτερος ποδοσφαιριστής στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ύστερα από σχετική ψηφοφορία μεταξύ των οπαδών της, για τη σεζόν 2013-14, από την πρώτη του κιόλας χρονιά στη ρωσική ομάδα, αναδείχθηκε ο Γιούρι Λοντίγκιν!

Τις πολύ καλές του εμφανίσεις του Γιούρι Λοντίγκιν, στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αναγνώρισαν οι οπαδοί της ρωσικής ομάδας σε σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας, ο οποίος άφησε την Ξάνθη για την Ρωσία, έπαιξε σε 42 ματς τη φετινή σεζόν (τα 30 στο πρωτάθλημα, 11 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ένα στο Σούπερ Καπ Ρωσίας).

Μάλιστα, ο Λοντίγκιν είχε αναδειχθεί παίκτης του μήνα τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Εκτός από εκείνον, τον συγκεκριμένο τίτλο πήραν οι Αρσάβιν (Οκτώβριο και Νοεμβριο), Χουμποκάν (Ιούλιο), Σάτοφ (Φεβρουάριο), Ανιούκοφ (Μάρτιο), Χουλκ (Απρίλιο) και Βίτσελ (Μάιο).

Χωρίς αμφιβολία είναι τεράστια διάκριση για ένα παιδί από τη Ξάνθη και τη Θράκη, το οποίο αν και είχε κληθεί από την Εθνική Ελλάδος, ποτέ δυστυχώς δεν αγωνίστηκε σε αυτήν με τη γνωστή συνέχεια να έχει κληθεί στην εθνική Ρωσίας από τον Φάμπιο Καπέλο εν όψει μάλιστα και του Μουντιάλ στη Βραζιλία.