Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα στη μνήνη του Γιώργου Ροκίδη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ενδοσχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ στη μνήμη του Γιώργου Ροκίδη, πρώην προπονητή και εφόρου στην ομάδα του Σπάρτακου Διδυμοτείχου, διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο 2ο Δημοτικό Διδυμοτείχου.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ίδιο το σχολείο, που έχει ως εξής:

Σύμφωνα με την 25η Πράξη/2-5-2014, του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, που είχε ως θέμα: «Πραγματοποίηση ενδοσχολικού πρωταθλήματος  μπάσκετ», την ιδέα κόμισε  η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής  κ. Τσακίρη Αικατερίνη, η οποία στα πλαίσια της καλλιέργειας της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στα παιδιά, πρότεινε να αφιερωθεί μια σχολική μέρα για το μπάσκετ, διοργανώνοντας ένα ενδοσχολικό πρωτάθλημα. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών των Γ΄,Δ, Ε΄,ΣΤ΄ τάξεων και οι αγώνες θα ήταν των 10΄. 

Στη συνέχεια προτάθηκε απ΄ τον Δ/ντή του Σχολείου, να ονομαστεί το Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, «Γιώργος Ροκίδης». Ο Γιώργος Ροκίδης, που έφυγε απ’ τη ζωή στις 5/1/2012, ήταν πολύ αγαπητός στα παιδιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Για πολλά χρόνια υπήρξε ο στυλοβάτης των διασχολικών αγώνων μπάσκετ του 3ου Γραφείου Π.Ε. Έβρου. Για πολλά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως προπονητής και ως έφορος στην ομάδα μπάσκετ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Διδυμοτείχου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, αφού άκουσε την εισήγηση του Δ/ντή και ύστερα από ανταλλαγή απόψεων ομόφωνα αποφάσισε:

1) Να πραγματοποιηθεί το Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης σύμφωνα με το Πρόγραμμα της κ. Τσακίρη, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.

2) Να ονομαστεί:  1ο Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης « Γιώργος Ροκίδης» 2ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, με την προοπτική να γίνει θεσμός στο μέλλον.

3) Οι νικήτριες ομάδες να πάρουν μετάλλια, όλοι οι μαθητές οι συμμετέχοντες μαθητές αναμνηστικά διπλώματα.