Βαριά ήττα για την Μοζαμβίκη αλλά χωρίς… Παΐτο που έμεινε Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Χωρίς τον Μουκουάνα Παΐτο παρά την κλήση του, αγωνίστηκε η  Εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης στο φιλικό με το Μαρόκο γνωρίζοντας την ήττα με 4-0, με τον Αφρικανό αμυντικό της Ξάνθης να μένει ωστόσο στην Ξάνθη για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος να προσφέρει της υπηρεσίες στην ομάδα του για τα μπαράζ.

Ο Παΐτο το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από συχνούς τραυματισμούς. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε τελευταία «ανάγκασαν» τον Μοζαμβικάνο αμυντικό της Ξάνθης να προτιμήσει να μείνει στην πόλη της Θράκης και να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική και φυσική κατάσταση εν όψει του ιδιαίτερα κρίσιμου για την Ξάνθη αγώνα μπαράζ από το να ρισκάρει πιθανή επιβάρυνση της κατάστασης του με την συμμετοχή του στο φιλικό της Εθνικής του ομάδας απέναντι στο Μαρόκο.

Για την ιστορία η Μοζαμβίκη ηττήθηκε με 4-0 από την πολύ καλή ομάδα του Μαρόκου, με τους Μοζαμβικανούς να συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την ρεβάνς της θριαμβευτικής τους  νίκης επί του Νότιου Σουδάν με 5-0 για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής, πιο γνωστό ως «Κόπα Άφρικα».