Ο Γιάννης Ισπυρλίδης στο πρόγραμμα UEFA Study Group Scheme

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στο πρόγραμμα UEFA Study Group Scheme, που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία από 19 έως 22 Μαΐου με θέμα «Elite Youth Football», συμμετείχε ο Θρακιώτης (Ίασμο Ροδόπης) προπονητής ποδοσφαίρου και εκπαιδευτής στiς σχολές της ΕΠΟ Γιάννης Ισπυρλίδης.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν συνολικά 11 άτομα και πιο συγκεκριμένα ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος Σχολών Προπονητών Αρ. Μπατάκης, οι εκπαιδευτές Ευστρ. Βουτσακέλης, Αγ. Κυρανούδης, Ι. Ισπυρλίδης, οι ομοσπονδιακοί προπονητές  Κ. Τσάνας, Θ. Παχατουρίδης, Χ. Ζελενίτσας,  Θ. Ελευθεριάδης και οι προπονητές Ν. Γκουλής, Δ. Κάβουρας, Φ. Μαζουλούχης.

Το πρόγραμμα  UEFA Study Group Scheme  έχει σχεδιαστεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Ευρώπη μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των εκπαιδευτών και των προπονητών. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης του προπονητή στις κατηγορίες Εlite Youth, Grassroots και Women Football.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ συμμετείχε, για την αγωνιστική περίοδο 2013/14, και στα σεμινάρια του ίδιου προγράμματος που διοργανώθηκαν από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ολλανδίας και της Γαλλίας.