Χρυσό μετάλλιο για τον Τάκη Φωτεινάκη στο Κατάρ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Σχολικό Πρωτάθλημα Χωρών του (Περσικού) Κόλπου για ηλικίες κάτω των 15 ετών, άλλος ένα τίτλος ήρθε να προστεθεί για τον Τάκη Φωτεινάκη στο Κατάρ. Αυτή τη φορά το μετάλλιο ήταν χρυσό και αφορούσε ένα ανεπίσημο τουρνουά 3on3 που έγινε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα και στο οποίο πήραν μέρος αθλητές έως 18 ετών.

Η επιτυχία αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η ομάδα του Κατάρ είχε τους παίκτες με την μικρότερη ηλικία από όλες τις άλλες ομάδες, αφού όλοι οι παίκτες ήταν μεταξύ 14 και 15 ετών. Στο τουρνουά πήραν μέρος ομάδες από όλο τον κόσμο, ακόμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γεγονός που δίνει μεγάλη αξία στην πρώτη θέση της ομάδας του Τάκη Φωτεινάκη, μιας και οι ΗΠΑ θεωρούνται ως η χώρα του μπάσκετ, ενώ ο αθλητισμός σε τέτοιες ηλικίες είναι αρκετά ανεπτυγμένος εκεί.

Το τουρνουά ήταν ανεπίσημο, καθώς στις ηλικίες αυτές δεν υπάρχει κάποιο επίσημο τουρνουά ή πρωτάθλημα για αγώνες 3on3. Το Κατάρ κατέκτησε εύκολα τον τίτλο, νικώντας τους αντιπάλους του με μεγάλες διαφορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και στον μεγάλο τελικό κέρδισε με το ευρύ 21-5 την ομάδα των Φιλιππίνων. Ευχόμαστε οι επιτυχίες να συνεχιστούν για τον Τάκη Φωτεινάκη και να κατακτήσει ακόμα περισσότερα μετάλλια.