Ρεκόρ από Αλεξανδρουπολίτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2014 για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο γενικότερα.

Οι Θρακιώτες αθλητές, που συμμετείχαν τόσο του Κότινου (Μαρία Κυριακίδου, Βαγγέλης Μανουηλίδης, Τηλέμαχος Πανταζίδης) όσο και του Ηρόδικου (Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης), ξεπέρασαν τον εαυτό τους κάνοντας νέα ατομικά ρεκόρ και με τα μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ που κατέκτησαν δείχνουν ότι τα άτομα με αναπηρία του ακριτικού νομού στο κολύμπι έχουν λαμπρό μέλλον.

Και παρόλο που η συμμετοχή στις κατηγορίες ήταν φτωχή, οι επιδόσεις των κολυμβητών δηλώνουν περίτρανα ότι η Ευρώπη και ο κόσμος τους ανήκουν σε όλες τις μεγάλες κολυμβητικές διοργανώσεις.

Αναμφίβολα ξεχώρισαν οι μεγάλες εμφανίσεις των 2 κολυμβητών, του Ηρόδικου (Μιχαλεντζάκης) και του Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης (Καρυπίδης – στην κλασική κολύμβηση) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος πριν λίγο διάστημα σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στο διεθνές meeting της Γλασκώβης, σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία με 3 χρυσά μετάλλια, κατάφερε να κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα πιάνοντας παράλληλα για πρώτη φορά στην καριέρα του το διεθνές όριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Ανδρών που θα πραγματοποιηθούν στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας τον προσεχή Αύγουστο, περιμένοντας την κλήση του από την ομοσπονδία, αφού πλέον με την επίδοση του 1’04″57 στα 100 μέτρα πεταλούδα κατέχει την 6η θέση στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη Ανδρών.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Καρυπίδη, σημείωσε μια φοβερή επιτυχία, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, καταφέρνοντας το ακατόρθωτο. Στο αγώνισμα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών κατάφερε με την επίδοση του 1’41″49 να μπει σφήνα ανάμεσα σε 3 Παραολυμπιονίκες, να αφήσει πίσω του τους δυο από αυτούς, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, κάνοντας και αυτός όπως και ο Μιχαλεντζάκης Πανευρωπαϊκό όριο ανδρών στο παραπάνω αγώνισμα, έχοντας την 2η Θέση στην Ευρώπη για τη φετινή χρόνια μέχρι στιγμής.