Οι Θρακιώτες που έχουν σκοράρει σε βάρος της νέας βασίλισσας της Ευρώπης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 12 χρόνια. Κατακτά την δέκατη κούπα στην ιστορία της, αποδεικνύει ότι παραμένει Βασίλισσα της Ευρώπης και με την αφορμή της κατάκτησης του τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το ThrakiSportS σας θυμίζει τους τρεις (όλους κι όλους) θρακιώτες που έχουν σκοράρει σε βάρος της.

 

Οι δύο μάλιστα πέτυχαν γκολ στην Ρεάλ στο ίδιο παιχνίδι και μάλιστα για την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν την σεζόν 2002-2003 όταν η Ρεάλ ήρθε ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ελλάδα και αντιμετώπισε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χάρη σε ένα τέρμα του ξανθιώτη Χρήστου Μαλαδένη στο 25ο λεπτό (που είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα) η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα με 2-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρουπολίτης Ντέμης Νικολαΐδης με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 3-1. Ο μεγάλος Ζιντάν και η ομάδα του κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3, αλλά αυτό που έμεινε στην ιστορία είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχασε, καθώς 20 μέρες μετά απέσπασε ισοπαλία 2-2 και μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Μάλιστα, στον αγώνα της Αθήνας λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει τη νίκη, αλλά το σουτ του Μαλαδένη, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Κασίγιας έφυγε για λίγο άουτ και έτσι δεν έγινε το 4-3.

Ο Ντέμης αν και έπαιξε την επόμενη χρονιά στην Ατλέτικο, γκολ απέναντι στην Ρεάλ δεν μπόρεσε να πετύχει. Όπως αναφέραμε και στο σχετικό αφιέρωμα, ο Αλεξανδρουπολίτης άσος αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια εκείνης της χρονιάς απέναντι στην Βασίλισσα,  μετρώντας συνολικά 106 λεπτά συμμετοχής.

Όσο για τον τρίτο Θρακιώτη που έχει σκοράρει σε βάρος της μεγάλης Ρεάλ; Θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω και μάλιστα όχι σε επίσημο αλλά σε φιλικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της σεζόν 1970-1971 της μεγάλης πορείας μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει φιλικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία. Το ματς έγινε  στις 6 Σεπτεμβρίου του 1970  και το τριφύλλι είχε φύγει αήττητο, αποσπώντας ισοπαλία 1-1, έχοντας ως σκόρερ τον ξανθιώτη επιθετικό Αντώνη Αντωνιάδη.