Φιλική ισοπαλία του Καναδά με την Βουλγαρία, με βασικό τον Ντε Γκούζμαν

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχτηκαν Καναδάς και Βουλγαρία σε διεθνές φιλικό που διεξήχθη στην πόλη Ρίτζινγκ της Αυστρίας, με τον μέσο της Skoda Ξάνθη Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν να αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα έχοντας μάλιστα πολύ θετική παρουσία τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως δεξιός μπακ.

Σε αρκετά καλή κατάσταση έδειξε πως βρίσκεται ο μέσος της Ξάνθης Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν στο δυνατό φιλικό της Εθνικής ομάδας του Καναδά με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, με τον προπονητή του Καναδά μάλιστα Μπενίτο Φλόρο να τον χρησιμοποιεί τόσο ως αμυντικό μέσο όσο και ως δεξί μπακ με τον Ντε Γκουζμάν να τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Για την ιστορία το σκορ άνοιξαν οι Βούλγαροι με τον Ποπόφ στο 19’ για να ισοφαρίσουν λίγα λεπτά αργότερα οι Καναδοί με εκτέλεση πέναλτι του Χάτκινσον στο 27’. Επίσης άξιο αναφοράς πως παρότι οι δύο προπονητές είχαν την δυνατότητα αρκετών αλλαγών ο προπονητής του Καναδά πραγματοποίησε τρείς ενώ ο ομόλογος του της Βουλγαρίας πέντε.

Επόμενο φιλικό για την ομάδα του Καναδά και του Ντε Γκούζμαν φυσικά αυτό της Τρίτης απέναντι στην Μολδαβία επίσης επί Αυστριακού εδάφους. Ενώ με το πέρας του φιλικού με τους Μολδαβούς ο Ντε Γκούζμαν θα επιστρέψει στην Ξάνθη ώστε να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Κεχαγιά για τον αγώνα μπαράζ του Ιούνη.