Στο Whyscout του Μιλάνου αυτές τις ημέρες ο Γιάννης Παπαδημητρίου!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στο WhyScout του Μιλάνου βρίσκεται αυτές τις μέρες ο τεχνικός διευθυντής της Skoda Ξάνθη Γιάννης Παπαδημητρίου, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη κοινή συνάντηση εκπροσώπων μελών ομάδων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και ενός πριβέ κλαμπ FIFA Agents.

 

Για τους μη γνωρίζοντες, αξίζει να επισημανθεί ότι το Wyscout είναι μια ιταλικής προέλευσης ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι ομάδες που γίνονται (επί πληρωμή) μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί. 

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, αρκεί να αναφέρουμε ότι διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)!

Οι προσκεκλημένοι στα φόρουμ που διεξάγονται 2-3 φόρες το χρόνο ανά τον κόσμο, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής.

Η ελληνική εκπροσώπηση στο τελευταίο φόρουμ που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο στην Μόσχα ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά, αφού το «παρών» έδωσε μονάχα ένας Ελληνας ατζέντης και συγκεκριμένα ο Στέλιος Βραδέλης.

Αυτή τη φορά οι ελληνικές συμμετοχές είναι περισσότερες. Από πλευράς ομάδων, η μοναδική ΠΑΕ της Super League που είχε δηλώσει συμμετοχή είναι η Ξάνθη και εκπροσωπείται δια μέσου του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Τελευταία στιγμή προστέθηκε στο κλαμπ και ο Αστέρας Τρίπολης, που συμμετέχει με διπλή εκπροσώπηση, τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Δημήτρη Μποροβήλο και τον σκάουτ Νίκο Γαλανακόπουλο.