Επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού για την απόσυρση από το Τσάμπιονς Λιγκ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με επίσημη ανακοίνωσή του και έπειτα από την κριτική που ασκήθηκε για το γεγονός της “σιωπής” επί τέσσερις μέρες αναφορικά με την οριστική απόφαση περί μη συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης.

 

Το ΤΑΑ Εθνικός αποδίδει την απόφαση αποκλειστικά και μόνο στην ακαταλληλότητα του γηπέδου της Αλεξανδρούπολης και ουσιαστικά ξεκαθαρίζει ότι όσοι τίτλοι και να έρθουν στον Εθνικό, δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα απαιτεί οι αγώνες να δοθούν σε Ορεστιάδα, Ξάνθη ή Κομοτηνή λόγω ακαταλληλότητας του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Εθνικός είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για τη μη δήλωση συμμετοχής στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ τέλος, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του ThrakiSportS για συμμετοχή του στο Challenge Cup και δεν γίνεται καμία νύξη για το παράβολο των 25.000 ευρώ, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι αυτό το κόστος δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός, που εστάλη στα e-mails των διαπιστευμένων συντακτών λίγο πριν τις εννιά το πρωί της Πέμπτης:

“Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση ( ChampionsLeague ) για λόγους για τους οποίους είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται.

 

Δυστυχώς, η υπερπροσπάθεια της κατάστασης της 2ης θέσης και η έξοδος στο ChampionsLeague δεν μπορεί να επιβραβευθεί λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο,  δεν θα στερήσουμε από τους φιλάθλους μας τη χαρά να παρακολουθήσουν για ακόμη μια χρονιά τον Εθνικό μας να αγωνίζεται στα Ευρωπαϊκά Σαλόνια, αφού δηλώσαμε συμμετοχή στη διοργάνωση του ChallengeCup της νέας περιόδου.

Θεωρούμε ότι ο Εθνικός έχει πράξει το χρέος του και απέδειξε ότι δίκαια είναι η 2η ομάδα στην Ελλάδα, όμως εξωγενείς παράγοντες, όπως η έλλειψη ενός σύγχρονου γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι αυτοί που στερούν αυτή τη στιγμή την πραγματοποίηση του ονείρου.

Εμείς θα θέλαμε να αγωνιζόμαστε και να πετυχαίνουμε διακρίσεις, ευελπιστώντας κάποτε να αγωνιστούμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση μέσα στην πόλη μας και μπροστά στο κοινό μας !

 

Αλεξανδρούπολη, 22.05.2014″