Αποχωρεί από τον Ζέφυρο αλλά όχι και από την ενεργό δράση ο Βαλαβανίδης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Ο Εβρίτης άσος Γιώργος Βαλαβανίδης, που φέτος αγωνίστηκε στην ομάδα του Ζέφυρου απoφάσισε με το τέλος της φετινής χρονιάς να ρίξει τίτλους τέλους στην πολύχρονη και σημαντική καριέρα του στα παρκέ, έχοντας παίξει μπάσκετ μεταξύ άλλων σε Ξάνθη Α.Σ. και ΠΑΟΚ. 

Ωστόσο ο Θρακιώτης μπασκετμπολίστας, που ως παίκτης του ΠΑΟΚ έφτασε πριν 20 χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, δεν λέει να το βάλει κάτω. Ο ίδιος δήλωσε στο basketplus ότι όσο αντέχει, θα παίζε, έστω και σε χαμηλότερες κατηγορίες από τις εθνικές. “Είναι κάτι που με ευχαριστεί, με αυτό μεγάλωσα, αντέχω ακόμα… Όταν δω ότι… κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, θα σταματήσω” τόνισε με χιούμορ ο ίδΙος ο Γιώργος Βαλαβανίδης, που ήδη έχει αρχίσει συνεργασία με ακαδημίες έχοντας ως στόχο να αναδείξει νέους… Βαλαβανίδηδες.

Ο Βαλαβανίδης γεννήθηκε το 1974 στη Γερμανία (καταγωγή από Έβρο), έχει ύψος 2.04 και το 1988 εντάχθηκε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Μαθητής ακόμα, το 1991 μετείχε στην ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων συμμετέχοντας στην πρώτη ομάδα, ενώ ευρωπαϊκό τίτλο πήρε και το 1994 με το Κόρατς στην Τεργέστη. Ο Βαλαβανίδης πέρασε μετά από αρκετές ομάδες της Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκε στην Ξάνθη όσο η ομάδα βρισκόταν στην Α2 και την τελευταία σεζόν έπαιζε στον Ζέφυρο. Πέρασε επίσης από ΜΕΝΤ, Κολοσσό, Πρέβεζα, Πανόραμα, Καλαμαριά, Ασβεστοχώρι, Ελευθερούπολη, ενώ εργάζεται από το 2009 στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση του Ζέφυρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον μεγάλο αυτόν μπασκετμπολίστα για όλες τις ωραίες στιγμές που τους πρόσφερε. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Όλα τα ωραία και τα καλά κάνουν τον κύκλο τους.  Σπουδαίος χαρακτήρας, σπουδαίος παίκτης ,ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του ως αθλητής και να συνεχίσει να υποστηρίζει το μπάσκετ μέσω των ακαδημιών. Βοήθησε την ομάδα μας σημαντικά την περυσινή περίοδο και είναι τιμή μας  που κλείνει την καριέρα του ο σπουδαίος αυτός παίκτης στον σύλλογό μας. ΓΙΩΡΓΟ θα είσαι πάντα εκτός από ΠΑΟΚ KAI ΖΕΦΥΡΟΣ 02! ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Σε ευχαριστούμε απο καρδιάς. Δ.Σ  ΖΕΦΥΡΟΣ 02 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ”.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, ο ίδιος ο Βαλαβανίδης με την νεώτερη δήλωσή του έσπευσε να… μπερδέψει τα πράγματα και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει και να μην πέσει τόσο εύκολα η αυλαία…