Κέρδισε με τριάρα τον πρωταθλητή αλλά… έπεσε ο Νέστος των πολλών Θρακιωτών

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Εντυπωσιακή νίκη για τον Νέστο Χρυσούπολης με 3-0 επί του πρωταθλητή Αγροτικού Αστέρα που τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει την ομάδα της Χρυσούπολης στην Γ’ κατηγορία, και έτσι η ομάδα του Νέστου υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας.

 

Η ομάδα του Νέστου προηγήθηκε στο σκορ 48’ με τον Μαχαιρούδη, για να φτάσουμε στο 67’ όταν ο Ξανθιώτης μεσοεπιθετικός Χαριτίδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του προτού ο πρώην αρχηγός της Κ20 της Ξάνθης Στέλιος Λάσπατζης γράψει το τελικό 3-0 στο 86’ με σουτ.

Η μεγάλη νίκη του Νέστου ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στην κατηγορία και έτσι η ομάδα της Χρυσούπολης ένα χρόνο μετά την άνοδο της επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα της Καβάλας. Ενώ ιδιαίτερη αξία έχει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον των αρκετών Θρακιωτών ποδοσφαιριστών του Νέστου αν τελικά θα επιλέξουν να μείνουν σε κάποιες ομάδες της κατηγορία είτε να μείνουν στην Χρυσούπολη.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην Ξάνθη των δανεικών από την Skoda  Ντάνιελ Κούτεφ και Λάζαρου Γκατζολάρι, ενώ αμφίβολη θα πρέπει να θεωρείται και η παραμονή παικτών όπως οι Χαριτίδης, Τσέκος, Τζοσκούν.

Τέλος αν σημειώσουμε πως το παιχνίδι είχε έτσι και αλλιώς Ξανθιώτικο ενδιαφέρον μια και πέρα από τους παίκτες του Νέστου Ξανθιώτη έχουμε και στον Αγροτικό τον Γιώργο Λαζαρίδη ενώ και η διαιτητική τριπλέτα ήταν από την Ξάνθη με διαιτητή των Χρήστο Γκράνα και βοηθούς τους Κώστα Χατζημωϋσιάδη και Ιλιάς Εμπλιούκ.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Αμουτζάκης, Αϊβάζογλου, Γαμβρέλης, Μανούκος, Παυλακάκης, Γκατζολάρι (84 Τζοσκούν), Λάσπατζης, Χαριτίδης (75 Τσέκος), Μαχαιρούδης, Δεσύλλας (59 Τσάκωνας), Κούτεφ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ταταρίδης, Καραντασιάδης, Τριανταφυλλίδης, Γεωργιάδης, Κότσιας, Θεοδωρίδης (75 Κουκουλέκης), Χατζηλιάδης, Αλεξάνδροβιτς, Μπεκιάρης (46 Κρυστάλλης), Λαζαρίδης, Αθανασιάδης (40 Βελλίνης).