Απέκλεισαν τους Κύκλωπες από την Α1 γιατί… η Θράκη πέφτει μακριά στον χάρτη!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε μια καταγγελία σοκ προχώρησε η ομάδας Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, που προκάλεσε και την εντονότατη διαμαρτυρία της προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

 

Η ομάδα γυναικών του συλλόγου κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας αν και ξεκίνησε με -3 βαθμούς, η πρώτη Προσοτσάνη ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ως πρωταθλήτρια στα μπαράζ ανόδου και η ΟΧΕ αντί να καλέσει στην θέση της την δεύτερη ομάδα, προτίμησε αυτά τα μπαράζ να διεξαχθούν μεταξύ μόνο των τριών πρωταθλητών των άλλων ομίλων και χωρίς κανέναν εκπρόσωπο από τον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος αυτού του αποκλεισμού; Όπως αντιλαμβάνεται η διοίκηση των Κυκλώπων και αναφέρει στην επιστολή της, το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη πέφτει… μακριά και επιβαρύνει με έξοδα τις μεγάλες ομάδες του χώρου, που πάση θυσία επιδιώκουν να αποφύγουν ένα πολυδάπανο για αυτές ταξίδι στην Θράκη.

Το ThrakiSportS αποκαλύπτει το πλήρες κείμενο της οργισμένης επιστολής που έφυγε από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα με αποδέκτη την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 17/2014, εστάλη το περασμένο Σάββατο και έχει ως εξής:

 

 

                                                                                                                   Αλεξανδρούπολη 17-5-2014

                                                                                                                        Αρ.  Πρωτοκόλλου  17

Προς Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος

Κυρίες και Κύριοι

Το Δ.Σ. των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης στα δύο χρόνια που είναι στο τιμόνι της ομάδας ,έχει προσπαθήσει και μέχρι ένα σημείο τα έχει καταφέρει να βγάλει την ομάδα μας από την αφάνεια ,τόσο σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο . Το όνομα μιας ομάδας  η οποία μέχρι πριν κάποια χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Ελλάδα αλλά είχε βγει και στην Ευρώπη.

Το όνομα του συλλόγου μας άρχισε πάλι να ακούγετε σε όλη την Ελλάδα ,μέσα από τις ενέργειες μας .Ενέργειες οι οποίες δεν βρίσκουν ανταπόκριση από την ομοσπονδία μας.

Θα αναφέρουμε μερικές:

Διεκδίκηση τελικού κυπέλου Ελλάδος ανδρών.

διεκδίκηση τελικής φάσης  Παγκορασίδων.

διεκδίκηση τελικής φάσης μίνι αγόρια και μίνι κορίτσια.

Αυτά που καταφέρνουμε πολύ καλά είναι αυτά που κάνουμε μόνοι μας:

τουρνουά ALEXANDROUPOLISBEACHHANDBALL.

τουρνουά handball «ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ».

Τώρα ας αναφερθούμε και στο άλλο θέμα που μας ενόχλησε και μας προβλημάτισε.

Φέτος  η  γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς  γιατί τη σεζόν 12-13 δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα κορασίδων .Το σωστό είναι ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα αλλά παραιτήθηκε  τη δεύτερη αγωνιστική γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα για διπλές μετακινήσεις  με τις ίδιες ομάδες(γυναίκες και κορασίδες) .

Δεν υπήρχαν τα χρήματα γιατί η ομοσπονδία δεν κατέβαλε καθόλου χρήματα στην ομάδα μας για οδοιπορικά παλαιοτέρων χρόνων  ,δεν υπήρχαν χρήματα γιατί πληρώναμε τους διαιτητές εμείς ,δεν υπήρχαν χρήματα γιατί πηγαίναμε στην ίδια πόλη και με τους ίδιους συλλόγους να παίξουμε σε διαφορετικές ημερομηνίες άνδρες και γυναίκες ,αλλά είχε την απαίτηση ,να κάνουμε διπλά και τριπλά ταξίδια στην ίδια πόλη .

Με όλα τα προβλήματα της αγοράς , η συντήρηση μιας ομάδας έχει γίνει ένας σταυρός που κουβαλάνε καθημερινά στον ώμο τους τα Δ.Σ. των συλλόγων. Όλα τα προβλήματα των ομάδων τα έχουμε λύσει και μας ενδιαφέρουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα ;(αναφέρουμε τα πρωταθλήματα και όχι τις υποδομές. )

Παρ’ όλα αυτά η χρονιά βγήκε ,πήραμε μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών παίζοντας όλους τους αγώνες εκτός έδρας σε ένα όμιλο που από τις 6 ομάδες που είχαμε αντίπαλους στην Αλεξανδρούπολη ήρθαν να παίξουν μόνο οι 3 και καταφέραμε να τερματίσουμε στη Δεύτερη θέση με 17 βαθμούς (17+3=20) ,πίσω από την ομάδα της  Προσοτσάνης  η οποία είχε 20 βαθμούς.

Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να τερματίσουμε σε όσο καλύτερη θέση μπορούσαμε ώστε σε περίπτωση που δεν έπαιρνε μέρος στα μπαράζ η ομάδα της Προσοτσάνης  να πηγαίναμε εμείς  στη θέση της .Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μπαράζ θα γίνουν ,η Προσοτσάνη δεν θα πάρει μέρος αλλά η Ομοσπονδία μας δεν μας κάλεσε σαν δεύτερους του ομίλου αλλά θα γίνουν τα μπαράζ με 3 ομάδες .

Ποιός ο λόγος να προσπαθούμε όλη τη χρονιά και στο τέλος να μην αναγνωρίζονται οι κόποι μας;

Ποιος ο λόγος να πηγαίνουμε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια ,ακόμη και  στο ένα που έχουμε το δικαίωμα να μην πάμε;

Αυτό το πρωτάθλημα θέλουμε;

Αυτό το πρωτάθλημα είναι που αξίζουμε;

Αυτό είναι το handball που θέλουμε;

Θέλουμε ομάδες μόνο από τη Δράμα και κάτω;

Θέλουμε η Αλεξανδρούπολη να μην είναι στο χάρτη του Ελληνικού handball;

Θέλουμε πρωτάθλημα;

Ρωτάμε λοιπόν την ομοσπονδία μας και θέλουμε επίσημη απάντηση:

Γιατί δεν κάλεσαν τη δεύτερη ομάδα του ομίλου μας στα μπαράζ ανόδου;

Γιατί δεν μας έδωσαν τελικό κυπέλου Ελλάδος ανδρών;

Γιατί δεν μας έδωσαν τη τελική φάση  Παγκορασίδων;

 Γιατί δεν μας έδωσαν τη τελική φάση μίνι αγόρια και μίνι κορίτσια;

Μήπως γιατί η Αλεξανδρούπολη είναι μακριά από την υπόλοιπη Ελλάδα;

Μήπως η Αλεξανδρούπολη ,η Κομοτηνή ,η Ξάνθη ή η Δράμα είναι σε άλλη χώρα;

Το Άργος που θα γίνει η τελική φάση των παμπαίδων δεν είναι μακριά από εμάς κύριοι;

Εμείς δεν είμαστε σωματείο ίσο με τα άλλα;

Τα σωματεία της Θράκης δεν έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής;

Για ποιο λόγο είστε σε αυτές τις θέσεις κύριοι;

Ποια η προσφορά σας στα σωματεία κύριοι;

Σας ρωτήσαμε στη γενική συνέλευση και δεν μπήκατε στο κόπο να ασχοληθείτε μαζί μας ,σας ρωτάμε και τώρα, γιατί  αυτή η συμπεριφορά προς την ομάδα  μας;

Μήπως η απάντηση είναι γνωστή εδώ και χρόνια:  είστε μακριά ,είστε στην άλλη άκρη της Ελλάδας και δεν συμφέρει όλες τις ομάδες να έρχονται Αλεξανδρούπολη!

Κύριοι, είμαστε και θα είμαστε εδώ για το καλό του σωματείου μας και για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Περιμένουμε τη δική σας  απάντηση  ,για να ξέρουμε κι εμείς αν θα μας αφήσετε να προσπαθήσουμε  να δούμε ξανά ομάδα μας σε μεγάλη κατηγορία ή αν θα δούμε ποτέ στη πόλη μας μεγάλη διοργάνωση.

Περιμένουμε την δική απάντηση σας ……..ΑΝ  μπορείτε ,ΑΝ  θέλετε, ΑΝ  ξέρετε για τις προτάσεις μας ή ΑΝ δεν τις εξετάσατε καθόλου και τις πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων πείτε μας να σας τις στείλουμε ξανά για να είστε ενημερωμένοι, γιατί όταν σας ρωτήσαμε για τη πρόταση μας ,εσείς δεν ξέρατε ότι κάναμε πρόταση!.

 

Με τιμή

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

και οι

 

 αθλητές και αθλήτριες του σωματείου.