Οι προπονητές Ασπίδας και ΓΑΣ σχολιάζουν τον τελικό της Ευρωλίγκας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ακόμα ένα Final Four της Euroleague αποτελεί παρελθόν, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κάνει την έκπληξη στιν τελικό και να επικρατεί με 98-86 στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης κατακτώντας το έκτο κύπελλο πρωταθλητριών της ιστορίας της, πιάνοντας στην δεύτερη θέση τον Παναθηναΐκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι προπονητές του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ασπίδας Ξάνθης αναλύουν τον τελικό, αλλά και την διοργάνωση γενικότερα.

Με μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ το Final Four που έγινε στο Μιλάνο. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και επικράτησε στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση, που από την αρχή της διοργάνωσης ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ένας τελικός με έντονο το ελληνικό και δη το… ΑΜΘίτικο στοιχείο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Big Sofo μεγάλωσε στην Θράκη και την Καβάλα ενώ καβαλιώτης ειναι και ο Μπουρούσης.

Το ThrakiSportS απευθύνθηκε στους προπονητές των δύο κατά τεκμήριο κορυφαίων ομάδων μπάσκετ της Θράκης: τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο της Ασπίδας Ξάνθης και τον Νεοκλή Λεμονίδη του ΓΑΣ Κομοτηνή. Τους ζητήσαμε ένα μικρό σχόλιο για τον μεγάλο τελικό, καθώς και για το Final Four γενικότερα.

Μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας μόνο ο Νεοκλής Λεμονίδης και αναμένουμε την απάντηση του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, με  την οποία θα ανανεώσουμε το παρόν άρθρο μόλις την έχουμε. Σχολίασε λοιπόν, για το ThrakiSportS, ο Νεοκλής Λεμονίδης:

“Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω λέγοντας πως ο τελικός έχει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα ενός ατόμου: Ντέΐβιντ Μπλατ. Το σημερινό κοουτσάρισμα του προπονητή της Μακάμπι έδειξε το πόσο χρήσιμοι είναι οι προπονητές στη ροή ενός αγώνα.

Η Μακάμπι κατέκτησε δίκαια τον τίτλο. Κατάφερε να εγκλωβίσει από την αρχή τη Ρεάλ και να την αναγκάσει να τρέξει στον δικό της ρυθμό, αντί να τρέξει η Ρεάλ ως γνήσια ισπανική ομάδα και ως ομάδα που επέβαλε πάντα τον δικό της ρυθμό από το πρώτο λεπτό. Επίσης με τη ζώνη που έπαιξε στην άμυνα με τις εναλλαγές, που στην ουσία είναι μαν του μαν, κατάφερε να μπλοκάρει την περιφέρεια της Ρεάλ, κάτι το οποίο είχε κάνει και ο Ολυμπιακός στην προηγούμενη φάση, όσες φορές χρειάστηκε να παίξει την συγκεκριμένη άμυνα.

Κατάφερε επίσης να εγκλωβίσει και τους ψηλούς της Ρεάλ, παρότι δεν είχε τα κορμιά και τους ψηλούς μέσα στη ρακέτα, καθότι η Μακάμπι είναι αυτό που λέμε καθαρά αθλητική ομάδα. Και ίσως και αυτός να ήταν και ο λόγος που πέτυχε αυτές τις δύο μεγάλες νίκες. Γιατί και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ μπορεί οι ρώσοι να είχαν ψηλότερα κορμιά, όμως πιστεύω ότι την διαφορά στο μπάσκετ την κάνουν τα γκαρντ. Και οι Μακάμπι είχε τους παίκτες και για να τρέξει, αλλά και για να παίξει δυνατή άμυνα.

Επίσης αναφέρω ξανά το κοουτσάρισμα του Ντέΐβιντ Μπλατ. Κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα γκαρντ των ισπανών, ο Ρούντι και ο Γιούλ έκαναν πολύ κακό παιχνίδι, ενώ ακόμα και στη ρακέτα που οι ισπανοί είχαν τα κορμιά των Μπουρούση και Μίροτιτς η άμυνα ήταν υποδειγματική, όπως και ο έλεγχος των ριμπάουντ.

Μεγάλη απογοήτευση ήταν η ΤΣΣΚΑ. Έχασε ένα δικό της παιχνίδι την Παρασκευή και πιστεύω ότι μεγάλη ευθύνη σε αυτό φέρει ο Μεσίνα. Γενικά οι ρώσοι φάνηκαν να μην έχουν νεύρο και τσαγανό για να διεκδικήσουν το τρόπαιο”.

Μόλις έχουμε την απάντηση του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, θα ανανεώσουμε την παρούσα ανάρτηση δημοσιεύοντας και το δικό του σχόλιο…