Με «Τόρο» στο Μουντιάλ! Η τελική 23άδα και η κλήση-έκπληξη του Σέργιου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Με τον Ξανθιώτη αμυντικό της Ρόμα Βασίλη Τοροσίδη όπως αναμενόταν να είναι στης τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ανακοινώθηκαν από τον Πορτογάλο οι 23 εκλεκτοί που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Μουντιάλ.

Ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος γνωστοποίησε τους 23 εκλεκτούς του για το μεγάλο γεγονός στα γήπεδα του καφέ και της σάμπα, με τις εκπλήξεις να μη λείπουν στην τελική λίστα της “γαλανόλευκης”.

Ο Πορτογάλος κόουτς άφησε εκτός αποστολής από την προεπιλογή του τους Τζόρβα, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Φορτούνη, Καρέλη, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Αθανασιάδη και Καράμπελα.

Ο Φερνάντο Σάντος απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το σκεπτικό των επιλογών του και το πως κατέληξε στην 23άδα που θα αντιμετωπίσει στον τρίτο όμιλο την Ιαπωνία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Κολομβία.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε και την…. έκπληξη με το όνομα του 33χρονου Μάνου Σέργιου, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στο… Ρίο – Αντίρριο, ο οποίος αποτελεί μια ακόμη επιλογή για την Εθνική μας! Κυρίως λόγω της άριστης γνώσης τόσοι της γλώσσας όσο και των συνθηκών στην χώρα της Βραζιλίας.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα) Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).