Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τη συμμετοχή του Εθνικού στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μέχρι τη Δευτέρα (19/5) η ομάδα του Εθνικού πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο Champions League ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης περιόδου. Η ΕΟΠΕ αρχικά είχε ζητήσει απάντηση μέχρι Πέμπτη, όμως ο Εθνικός ζήτησε παράταση μέχρι Δευτέρα 19/5 οπότε και διαβιβάζονται οι συμμετοχές στην CEV.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παλεύει για το Champions League, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ της. Η ανησυχία είναι πως αν δε συμμετάσχουν θα απογοητευθεί ο κόσμος και επίσης δεν είναι δεδομένο ότι θα παίξουν έστω στο Challenge Cup, καθώς αυτό προϋποθέτει να βρεθεί ελεύθερη θέση και να δοθεί wild card.

Επίσης εκτιμάται ότι αν συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα μπορέσει πιο εύκολα να χτυπήσει πόρτες για έναν μεγάλο χορηγό, αλλά και ξένους παίκτες, που θα έρθουν στην ομάδα γι’ αυτό τον λόγο.

Το Champions League φαντάζει αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο κίνητρο για να παραμείνει στην ομάδα ο Ανδρεάδης, όμως η συμμετοχή σημαίνει και άνω των 70.000 ευρώ έξοδα, από τα οποία τα 25.000 είναι το παράβολο που πρέπει να δοθεί άμεσα.

Γι΄αυτό και όλα είναι στο αέρα και σε κάθε περίπτωση αυτές τις ώρες γίνονται οι τελευταίες προσπάθειες, ώστε την Δευτέρα που λήγει πλέον η προθεσμία της CEV να δώσει οριστική απάντηση.