Παπαδημητρίου: “Γολγοθάς” μέχρι τα μπαραζ για τη Ξάνθη

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην αρχηγός και νυν τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών της Skoda Ξάνθης, Γιάννης Παπαδημητρίου. Αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα η Κ17, που κατέκτησε η ομάδα της Ξάνθης, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, αλλά σχολίασε και την κατάσταση στην “μεγάλη” ομάδα περίπου ένα μήνα πριν το μπαράζ για την παραμονή στην Σούπερ λιγκ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης Γιάννης Παπαδημητρίου στον Arenafm 89,4:

Για το πρωτάθλημα Κ17 της Ξάνθης: 

“Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο τίτλος  για τα νέα παιδιά, που απαρτίζουν την ομάδα. Είναι σημαντικό γιατί έφτασαν δεύτερη συνεχόμενη φορά σε φάιναλ φορ, αλλά και γιατί κατέκτησαν τον τίτλο, φτάνοντας στον τελικό. Η ομάδα έδειξε σε όλη την χρονιά πως έχει δυνατότητες. Βγήκε πρωταθλήτρια στον Βόρειο όμιλο, μετά από δυνατές μονομαχίες με τον ΠΑΟΚ και κέρδισε τον πρωταθλητή του Νότιου ομίλου, Ολυμπιακό”.

 

Για το αν μπορούν να βγουν από την ίδια ομάδα τα νέα αστέρια της Ξάνθης: 

“Αυτή η φουρνιά είναι ξεχωριστή. Μια φουρνιά παικτών, που ήρθαν πριν 10 χρόνια σχεδόν και ήταν τότε… μωρά. Περιμέναμε κάτι καλό, επειδή έχουν πολύ καλό δέσιμο, είναι πολλά χρόνια στην ακαδημία. Απώτερος σκοπός είναι αυτά τα παιδιά να παίξουν στην επαγγελματική ομάδα. Για εμάς ούτε άρχισε τώρα, ούτε σταματάει η δουλειά που γίνεται. Το τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και αυτές τις παραστάσεις δεν τις δημιουργείς μέσα από προπονήσεις. Όταν διεκδικείς τρόπαια, δημιουργείς νικητές και φτιάχνεις νοοτροπίες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει πως δουλεύει η Ξάνθη, έχουν βγει πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές  που έχουν μεταγραφεί σε μεγάλα κλαμπ. Έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε”.

 

Για το γεγονός ότι η Ξάνθη κέρδισε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα στις Ακαδημίες: 

“Μια τέτοια νίκη αυξάνει τον δείκτη της επιτυχίας, όπως θα ήταν επιτυχία και μια νίκη επί του ΠΑΟΚ.  Ήταν πολύ πιθανό να παίζαμε και με τον ΠΑΟΚ, που έχασε στα πέναλτι και είναι επίσης μια μεγάλη ομάδα, που δίνει προσοχή στις ακαδημίες. Εμείς είμαστε μια διαχρονική δύναμη στο επίπεδο των ακαδημιών, όπως και ο Πανιώνιος, που παρά τα οικονομικά του προβλήματα δουλεύει πολύ καλά σε θέματα ακαδημιών. Θεωρώ πως ναι μεν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά πρωταθλητής ήταν και ο ΠΑΟΚ”.

 

Για το αν υπάρχουν νέοι… Παπαδημητρίου:

 “Υπάρχουν καλύτεροι από τον Παπαδημητρίου! Έπαιξα 15 χρόνια στην Ξάνθη και δεν άλλαξα ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια”.

 

Για τα μπαράζ που περιμένει η Ξάνθη: 

“Αυτό που περνάμε είναι Γολγοθάς. Προετοιμάζεται η ομάδα για ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχει οριστεί. Θεωρώ πως θα είναι έτοιμη. Η περσινή σεζόν είχε τελειώσει στις 10 Μαίου, όταν και παίξαμε με τον Παναθηναϊκό το μπαράζ για την Ευρώπη. Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 17 Ιουνίου του 2013. Και κοντεύουμε να κλείσουμε έναν χρόνο στα γήπεδα! Δεν γίνονται αυτά…”.

 

Για το αν έχει προτίμηση ως προς τον αντίπαλο στο μπαράζ: 

“Εμείς παρακολουθούμε όλες τις ομάδες. Όμως, μας αφορά περισσότερο πώς θα παρατάξουμε την δική μας ομάδα. Κατασκοπεύουμε όλους τους πιθανούς αντιπάλους, έτσι πρέπει να γίνει. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Μέρος της προετοιμασίας είναι να παρακολουθείς όλους τους πιθανούς αντιπάλους. Σε μία – δύο αγωνιστικές ελπίζω να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα πλέι οφ της Φούτμπολ λιγκ”.

 

Για τις δηλώσεις του  Φάνη Τουτζιάρη πως η Ξάνθη θα είναι άτυχη αν συναντήσει τον Ηρακλή: 

” Ο Φάνης είναι Ηρακλής, υποστηρίζει την ομάδα του και καλά κάνει. Εγώ θεωρώ ότι άτυχος θα είναι ο Ηρακλής, αν παίξει με την Ξάνθη. Οι ομάδες κάνουν την προσπάθεια τους και έχουν έναν στόχο”.

 

Για το πώς το αντιμετωπίζουν το μπαράζ οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης:

 “Δεν τους είναι ότι πιο ευχάριστο, γιατί έχουν μάθει πως αν δεν συμμετέχουν τέτοια εποχή στα πλέι οφ να κάνουν συντήρηση και να ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Εμείς είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Όλοι στο τιμ της ομάδας βρίσκονται σε εγρήγορση. Για εμάς η χρονιά δεν έχει τελειώσει”.

 

Για το αν το αποτέλεσμα του μπαράζ θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας:

 “Αυτήν την στιγμή δεν γίνεται καμία κουβέντα για οτιδήποτε! Αμέσως μόλις πετύχουμε τον στόχο μας θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα δούμε την επόμενη μέρα. Μετά το μπαράζ θα γίνουν συζητήσεις. Τα έχουμε δει… όλα και είμαστε έτοιμοι να δούμε και άλλα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και δεν ξέρουμε τι ξημερώνει… Η ομάδα έχει πάρα πολλούς λόγους να παραμείνει  στην Σούπερ Λιγκ, όμως άλλος ένας και βασικός είναι η ευθύνη προς τα παιδιά των ακαδημιών. Να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να παίξουν στην μεγάλη κατηγορία”.