Η αφιέρωση του Κεμανετζή και ο γρίφος για το μέλλον του στην Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης
–  Ο ιστορικός αρχηγός του ΑΟΟ Στέλιος Κεμανετζής συμπλήρωσε πέρυσι τα 40 του χρόνια. Από 15 ετών αγωνίζεται στην Ορεστιάδα από τη θέση του κεντρικού. Δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα. Είναι «ο τελευταίος των μοϊκανών» της μεγάλης ομάδας καθώς μετά την αποχώρηση πέρυσι του Ηλία Γραμματικόπουλου είναι ο μοναδικός εν ενεργεία βολεϊμπολίστας που έχει ζήσει τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ΄90. Έχει βιώσει τις στιγμές της αποθέωσης αλλά και τους δύο υποβιβασμούς, την παρακμή και την ταπείνωση. Και τώρα την επάνοδο.
 
Ο Στέλιος Κεμανετζής μίλησε για όλα στον Δημήτρη Μηλίκα, την καθημερινή μεσημβρινή εκπομπή του Ράδιο Έβρος. Και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, καθώς εκπλήρωσε την υπόσχεση προς τον εαυτό του για να ανεβάσει την ομάσα ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Ένα απόσπασμα από την συνέντευξή του έχει ως εξής:
 
Επιστροφή στην Volley League. Τι σημαίνει αυτό;
«Είχαμε ένα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο. Κάναμε τρεις αγώνες σερί, κερδίσαμε. Για μένα αυτή η άνοδος σημαίνει ικανοποίηση, για τον σύλλογο είναι μια δικαίωση, για τα παιδιά μας σημαίνει κίνητρο για το μέλλον, για το βόλεϊ σημαίνει αναγκαιότητα γιατί η θέση της Ορεστιάδας είναι στην Α1. Θεωρώ μεγάλη μαγκιά αυτό που κάναμε. Ξεπεράσαμε μεγάλες δυσκολίες που άλλες ομάδες μπορεί και να διαλύονταν».

Θα αντέξει η ομάδα τον ανταγωνισμό της Volley League και θα δούμε σε αυτήν τον Στέλιο Κεμανετζή;

«Αυτό είναι το νέο στοίχημα. Ανεβήκαμε και θέλουμε να μείνουμε. Η διοίκηση έχει πει ότι όποιος θέλει να μείνει και να αγωνιστεί θα παραμείνει για την Α1.  Από αυτή την ομάδα οι μισοί αθλητές είναι νεαροί. Επάνω σε αυτούς του αθλητές η ομάδα μπορεί να στηριχθεί. Με την βοήθεια των μεγαλύτερων και την σωστή ενίσχυση μπορεί να έχει μια καλή πορεία στην Α1. Έχουμε πάρει υποσχέσεις από τον Δήμο, από ντόπιους επιχειρηματίες. Αν συντηρηθεί και αυτή η δυναμική του κόσμου με 2.000 κόσμο σε κάθε αγώνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Εσύ προσωπικά, θα συνεχίσεις να παίζεις ή θα σκέφτεσαι να σταματήσεις;

«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πλήρης. Παλαιότερα έχω δηλώσει ότι θα σταματήσω όταν ανεβάσω την ομάδα στην Α1. Θα περιμένω κάποιες ημέρες για να ξεκουραστώ, θα συζητήσω με τον προπονητή μου και τη διοίκηση και από κοινού θα πάρουμε μια απόφαση. Αν με χρειάζεται η ομάδα, εγώ είμαι παρών. Αν μπορώ να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω. Εάν η ομάδα με χρειάζεται θα μείνω. Αλλιώς θα σταματήσω και θα αναλάβω κάποιο άλλο πόστο. Πάντως σίγουρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είμαι κοντά στην ομάδα».

Τις δύσκολες στιγμές, σκέφτηκες πως η ομάδα δεν θα ξαναγύριζε ποτέ στην Volley League;

«Ναι, είχα απογοητευτεί αλλά δεν είχα απελπιστεί. Πίστευα πάντα πως η ομάδα κάποια στιγμή θα επέστρεφε στην Α1. Περνούσε από το μυαλό μου πως αυτό ίσως το κάνει τα επόμενα χρόνια όταν εγώ θα είχα αποχωρήσει. Έγινε λίγο πιο γρήγορα κι ενώ εγώ είμαι εν ενεργεία και αρχηγός. Εκπλήρωσα την υπόσχεση που είχα δώσει όταν είχαμε υποβιβαστεί και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ενώ πέρυσι ξεκινήσαμε με νίκη το τουρνουά και στο τέλος δεν τα καταφέραμε, φέτος ξεκινήσαμε με ήττα, είναι αλήθεια ότι φοβηθήκαμε αλλά τελικά τα καταφέραμε, αξιοποιώντας και την περσινή εμπειρία.Έγινε δουλειά στην φυσική κατάσταση, την  τεχνική, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι. Θέλαμε πολύ την άνοδο και ήμασταν πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε αυτά τα 7 χρόνια που ήσασταν στην Α2 τι άλλαξε στον σύλλογο;

«Η πτώση στην Α2 ήταν ένα μεγάλο σοκ. Κανείς δεν περίμενε πως θα πέσουμε. Το χειρότερο ήταν πως όλοι πιστεύαμε πως θα ανέβουμε εύκολα. Οι αλλαγές ήταν ραγδαίες, βίαιες θα έλεγα. Τα προβλήματα ήταν κρυμμένα και όταν πέσαμε αναδείχτηκαν. Όταν όλα βγήκαν στην επιφάνεια η ομάδα βούλιαξε. Ο σύλλογος είχε ανάγκη από νέα άτομα στη διοίκηση και ευτυχώς σταδιακά άρχισε η ανανέωση και η αναγέννηση. Όλο αυτό το διάστημα λύθηκαν πολλά προβλήματα. Η διοίκηση απαρτίζεται από νέα και δραστήρια άτομα. Πάλεψαν να εξυγιάνουν τα οικονομικά που ήταν και το μεγάλο στοίχημα. Στο μεγαλύτερο μέρος το κατάφεραν. Κατάφεραν να φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο και κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτές τις ακαδημίες. Ακούγονται δεδομένες αξίες αλλά δεν είναι. Η κρίση και η πτώση μας δίδαξε πολλά και κυρίως μας δίδαξε να αναγνωρίζουμε αυτά που χάσαμε».

Που αφιερώνεις την άνοδο;

«Καταρχήν, στη μνήμη του μεγάλου Νίκου Σαμαρά. Μας λείπει πολύ αυτές τις στιγμές. Επίσης, την αφιέρωσα επίσης προσωπικά στην γυναίκα μου Έφη και στις τρεις κόρες μου Αργυρώ, Νικολίνα και Ανδριάνα που με στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για να μπορώ να κάνω το χόμπι μου, να παίζω βόλεϊ. Όλο αυτό το διάστημα με στηρίζουν. Για να πω την αλήθεια παίζω για να βλέπουν τον πατέρα τους να αγωνίζεται».

 Για το τέλος, ένα μήνυμα προς τους… ψηφοφόρους, αφού από τον αθλητικό έχει περάσει και σε έναν άλλο στίβο, αφού είσαι και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές…

 «Ναι, από τον αγωνιστικό στον πολιτικό στίβο. Κατεβαίνω με τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μουζά. Τα τελευταία 7-8 χρόνια είμαστε πάρα πολύ κοντά. Στις προηγούμενες εκλογές είχα κατέβει και πάλι υποψήφιος, δεν κατάφερα να εκλεγώ αλλά βοηθούσα με τον τρόπο μου. Ο κ. δήμαρχος μου ξαναπρότεινε να είμαι υποψήφιος. Είμαι υποψήφιος στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νέας Βύσσας. Είναι η δεύτερη φορά και ελπίζω αυτή τη φορά να εκλεγώ. Βέβαια, οφείλω να τονίσω ότι δεν έκανα… προεκλογική εκστρατεία λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας, μόλις από την Δευτέρα ξεκίνησα, αλλά χαλάλι. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω να εκλεγώ, εγώ πάλι θα βοηθήσω τον τόπο μου. Έχουμε καλή συνεργασία και οφείλω να πω ότι ο κ. Μουζάς έχει βοηθήσει πολύ τον Α.Ο.Ορεστιάδας»

 

[iframe width=”660″ height=”180″ src=”//www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=http%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fradioevros%2F%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-1252014%2F&embed_uuid=6c815167-02fb-4379-adab-59d4229ad8d0&replace=0&hide_cover=1&embed_type=widget_standard&hide_tracklist=1″ frameborder=”0″]

Κεμανετζής Στέλιος 12/5/2014 by Ραδιο Εβροσ on Mixcloud