Οι νικητές του 1ου Αναπτυξιακού Ποδηλατικού Γύρου Ροδόπης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο 1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου μήκους 128.5 χλμ, ο οποίος  εντάχτηκε στο πρόγραμμα των Ελευθερίων και κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το νομό Ροδόπης, διασχίζοντας το πλέον ομορφότερα σημεία του και συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή του.

Περήφανοι και δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Θράκα Ιππέα Κυριάκος Γκογκότσης και Γεράσιμος Ξαγοράρης, που είχαν την ιδέα και το όραμα της διοργάνωσης ενός τέτοιου αθλητικού γεγονός.

Τελικά στον αγώνα συμμετείχαν 151 αθλητές ηλικίας από 16 ετών μέχρι και 71, που ήταν ο γηραιότερος ποδηλάτης, προερχόμενος από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ανάμεσα στις ομάδες που έλαβαν μέρος ήταν ακόμα η η ΑΕΚ,  ο ΠΑΟΚ και από την Θράκη ο Πήγασος Ξάνθης και ο Ρήσος Ορεστιάδας.

Νικητής του αγώνα γενικής κατάταξης στην κατηγορία Elite αναδείχθηκε ο Νίκος Ιωαννίδης, που κάλυψε την διαδρομή των 128,5 χμ. σε χρόνο 3:14:56, αφήνοντας δεύτερο τον Δημήτρη Αντωνιάδη. Στην κατηγορία open νικητής γενικής ήταν ο Mathew Milano με χρόνο 3:32:30.

Ωστόσο και ο διοργανωτής «Θράκας Ιππέας» είχε επιτυχίες, αφού ο Νίκος Γερολυμάτος με χρόνο 3:15:04 κατέκτησε την 8η θέση στην κατηγορία elite. Στην κατηγορία open οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με την 1η θέση στην κατηγορία γυναικών από την Βασιλική Γαραγάνη, την 2η θέση στην κατηγορία 50+ με τον Μιχάλη Ράντο και την κατάκτηση της 5ης θέσης από τον Απόστολο Γκογκότση στην κατηγορία 15-18.