Από τα γήπεδα της Ροδόπης στο… Μουντιάλ η Χρύσα Κουρομπύλια

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Πριν μια δεκαετία, ίσως και κάτι περισσότερο,  την ήξερε καλά ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ροδόπης. Φοιτήτρια των ΤΕΦΦΑ, έπαιζε μπάλα στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Κομοτηνής και κάποια στιγμή δοκίμασε την τύχη της να γίνει διαιτητής. Έδωσε εξετάσεις, πέρασε και εγγράφηκε στο Σύνδεσμο Διαιτητών Θράκης σφυρίζοντας αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Τα χρόνια πέρασαν, η Σούλα Κουρομπύλια έφυγε από την Κομοτηνή διατηρώντας όμως πάντα στενούς δεσμούς με την πόλη. Πήρε μεταγραφή για τον Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, ανέβηκε σκαλοπάτια, την έμαθε όλη η Ελλάδα με το περίφημο μπουκάλι που δέχτηκε πριν τρία χρόνια  στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα την διακοπή εκείνης της αναμέτρησης και πλέον η Χρύσα πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Αλλά όχι μόνο εκεί. Ήρθε η ώρα να πάει και… Μουντιάλ.

Η Κουρομπύλια θα είναι η μόνη εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας θα εκπροσωπηθεί στο Μουντιάλ Γυναικών U20 το οποίο θα διεξαχθεί στον Καναδά από τις 5 μέχρι τις 24 Αυγούστου. Όπως ανακοίνωσε η FIFA, η Χρυσούλα Κουρομπύλια επιλέχθηκε στη λίστα με τις βοηθούς διαιτητές (δείτε εδώ αναλυτικά).

Σε αυτή τη διοργάνωση ουσιαστικά, η βοηθός διαιτητής από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής (εκ μεταγραφής θυμίζουμε από την ΕΠΣ Θράκης) θα δώσει “εξετάσεις” ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2015 το οποίο θα διεξαχθεί στην ίδια χώρα.