Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Άρης Αβάτου – Κεραυνός Πέρνης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–   Σπουδαία νίκη με 1-2 του Κεραυνού Πέρνης μέσα στα Μάγγανα επί του Άρη Αβάτου, με τους Καβαλιώτες να κάνουν το 2Χ2 και την ομάδα της Ξάνθης να μένει με την προσπάθεια.

Οι παίκτες του Γιάννη Μαλαματά μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 2’ άνοιξαν το σκορ με ένα φανταστικό σουτ του Σαββίδη παγώνοντας παίκτες και κόσμο που γέμισε της κερκίδες του γηπέδου των Μαγγάνων. Στην συνέχεια και μετά το σοκ των πρώτων λεπτών οι παίκτες του Άρη ισορρόπησαν και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί προς την εστία του Γαβριήλ χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μια και οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολευόταν να διαφυλάξουν το πλεονέκτημα τους. Το ματς ωστόσο κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, μιας και ο Άρης ισοφάρισε με τον Μπάμπη Βασιλειάδη όμως ορθά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Σαββίδης βγήκε από τα άκρα, έκανε την σέντρα με τον Μουρατίδη να παίρνει την κεφαλιά και να διπλασιάζει τα γκολ για τον Κεραυνό σχεδόν με την λήξη του σαρανταπενταλέπτου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά μπήκαν πιο δυνατά προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως τόσο ο Παλατίν σε δύο περιπτώσεις όσο και ο Κοτόπουλος είδαν την μπάλα να καταλήγει άουτ στις προσπάθειες τους. Από το 65′ και μετά οι παίκτες της Πέρνης έβαλαν κάτω την μπάλα και περιόρισαν τους χώρους για τους παίκτες του Άρη που φαινόταν πως θέλουν αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία του κίπερ του Κεραυνού. Στο 93 ο Χιονίδης θα κάνει εκπληκτική ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και θα αναγκάσει τους αμυντικούς της Καβαλιώτικης ομάδας να τον ανατρέψουν και να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να ξαναμπεί στο ματς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαραντάς που αστόχησε μειώνοντας σε 1-2, με τον διαιτητή Γκορτσιλά να σφυρίζει άμεσα την λήξη του αγώνα που βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλα την μεγάλη νίκη και τους παίκτες του Άρη απογοητευμένους με την έκβαση του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η παρουσία πλήθους κόσμου, και αρκετών ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Ξάνθης (προπονητές, παίκτες), ενώ παρών ήταν και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που ήταν καλεσμένος από την διοίκηση του Άρη Αβάτου. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τραυματίας αποχώρησε από το 23’ ο Κομεσίδης  που ένιωσε τράβηγμα και τις επόμενες μέρες θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στάθης Γκορτσιλάς με βοηθούς τους Γιάννη Λιάρη και Γιώργο Παπαναστασίου της ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Χρ. Σαμαράς):  Βαρταπετιάν, Βασιλειάδης Γ.(46’ Παλατίν), Κομεσίδης(23’ Μπουνταγκίδης), Χιώτης, Μπαϊρακταρίδης, Βασιλειάδης Μπ., Δόντσος, Καρασερίδης(65’ Μαραντάς), Χιονίδης, Βασιλειάδης Γ., Κοτόπουλος

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Γ. Μαλαμάτας): Γαβριήλ, Σιαματάς, Σαμανίδης, Μπουλγκούρας, Σουκρήογλου, Καζάρας, Μοσχοφίδης, Σαββίδης(85’ Καραλίδης), Βασιλειάδης Στ.(74’ Θωμαΐδης), Μουρατίδης(58’ Παπαδόπουλος)  

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΒΑΤΟΥ – ΠΕΡΝΗΣ