Football League: Κορυφή η Κέρκυρα, χαμός στη δεύτερη-τρίτη θέση, γρίφος για Skoda!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η 10η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League ανακάτεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Κερδισμένη η Κέρκυρα, η οποία με τη νίκη της κόντρα στη Νίκη Βόλου έμεινε μόνη πρώτη. Τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς, με αποτέλεσμα το μπέρδεμα για την αντίπαλο της Ξάνθης να παραμένει.

 

Στην Κέρκυρα, οι γηπεδούχοι πήραν το ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Νίκη Βόλου, καθώς επικράτησαν με 2-1, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ναγιάρ. Με τη νίκη αυτή έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή με 19 βαθμούς, δύο βαθμούς περισσότερους από τους διώκτες τους.

Ο ευνοημένος της αγωνιστικής ήταν σαφέστατα ο Ηρακλής Ψαχνών, ο οποίος με τη νίκη που πήρε ενάντια στον Αιγινιακό σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκεί που συγκατοικεί με Ολυμπιακό και Νίκη Βόλου, με τις τρεις ομάδες να έχουν από 17 βαθμούς.

Ηρακλής και Χανιά έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν μπροστά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με έναν βαθμό διαφορά. Οι Κρητικοί με τον βαθμό που απέσπασαν από τον Ηρακλή έφτασαν τους 15, ενώ ο «γηραιός» είναι στην έκτη θέση με έναν βαθμό λιγότερο.

Στο ΕΑΚ Βόλου, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Φωστήρα, ενώ στα Ψαχνά, ο τοπικός Ηρακλής επιβλήθηκε 2-0 του Αιγινιακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου μετά το εκτός έδρας 2-1 της πρεμιέρας επί της Κέρκυρας (ακολούθησε απολογισμός 5 ισοπαλιών και 3 ηττών) ενώ και ο Ηρακλής Ψαχνών επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 αγώνες, στους οποίους είχε απολογισμό 4 ισοπαλίες και 1 ήττα.

 

Νίκη πρωτιάς για την Κέρκυρα

Η Κέρκυρα νίκησε σχετικά εύκολα την Νίκη Βόλου με 2-1 και έμεινε μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ναγιάρ που δημιούργησε το πρώτο γκολ και εκτέλεσε το δεύτερο.

Το σκορ για την Κέρκυρα άνοιξε ο Τάσος Βενέτης στο 7ο μόλις λεπτό του αγώνα. Ο Ναγιάρ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Σουάνι έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Βενέτη, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά, νίκησε τον Αποστολίδη και έκανε το 1-0.

Η Κέρκυρα συνέχισε να έχει την υπεροχή στην αναμέτρηση και 26 λεπτά αργότερα, ο Ναγιάρ, ανέλαβε χρέη εκτελεστή και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Αφού «άδειασε» δύο προσωπικούς του αντιπάλους, πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 2-0 για τους «Φαίακες».

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Νίκης ήταν να μειώσουν στο 75ο λεπτό με τον Ισαάκ. Ο Ισπανός πέτυχε ένα τρομερό γκολ, με «κεραυνό» έξω από την περιοχή και με τη «βοήθεια» του οριζοντίου δοκαριού.

«Λευκή» ισοπαλία στο «Καυτανζόγλειο»

Στη Θεσσαλονίκη, Ηρακλής και Χανιά έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλιας. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ωστόσο τα Χανιά είχαν περισσότερες κλασικές ευκαιρίες, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο.

Έτσι οι γηπεδούχοι παρέμειναν μία θέση κάτω από τους Χανιώτες με 14 βαθμούς, έναντι 15 της ομάδας της Κρήτης.

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός Βόλου

Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου είχε να σκοράρει στα πλέι οφ από την εκτός έδρας πρεμιέρα με την Κέρκυρα και συγκεκριμένα από το 9ο λεπτό του αγώνα. Εκτοτε ο Βόλος πέτυχε μόνο ένα γκολ, αλλά από «δώρο» αντιπάλου (αυτογκόλ). Στο ΕΑΚ, οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασνα. Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Νικολιά στο 15′, Ιωάννου στο 29′ και Μπρέσκα στο 31′ έδωσαν προβάδισμα νίκης απέναντι στο Φωστήρα.

Ετσι, το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά είχε τυπικό χαρακτήρα και ολοκληρώθηκε με το τέταρτο γκολ, το οποίο προήλθε από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Κολημήτρα στο 89′.

«Καθάρισε» στο δεύτερο ο Ηρακλής Ψαχνών

Στα Ψαχνά, το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Αιγινιακό έληξε χωρίς τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αυτό που ήθελαν. Ωστόσο, ένα λάθος της άμυνάς τους στο 47′ έφερε το γκολ από τον Κρητικό και τα δεδομένα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Μπουμπάλ στο 60′ και τα πάντα, ουσιαστικά, είχαν τελειώσει. Μάλιστα, στη συνέχεια, ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα γκολ

 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός Βόλου – Φωστήρας 4-0

Ηρακλής Ψαχνών – Αιγινιακός 2-0

Ηρακλής – Χανιά 0-0

Κέρκυρα – Νίκη Βόλου 2-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 10 ΑΓΩΝΕΣ):

1. Κέρκυρα                 19    9-8

2. Ψαχνά                   17  11-7                  

—————–

3. Ολυμπιακός Βόλου   17   7-5

————————–

4. Νίκη Βόλου            17   9-8

5. Χανιά                    15   11-8

6. Ηρακλής               14    7-8

7. Αιγινιακός              12     9-11

8. Φωστήρας             9     6-16

 

Οι επόμενες αγωνιστικές

11η αγωνιστική: Τρίτη 20 Μαΐου
ΑΟ Χανιά – Νίκη Βόλου
Αιγινιακός – Ηρακλής
Φωστήρας – Κέρκυρα
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών

12η αγωνιστική: Σάββατο 24 Μαΐου
Αιγινιακός – ΑΟ Χανιά
Νίκη Βόλου – Φωστήρας
Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής Ψαχνών

13η αγωνιστική
Χανιά – Φωστήρας
Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός
Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής

14η αγωνιστική
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών
Αιγινιακός – Κέρκυρα
Νίκη Βόλου – Ηρακλής

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΧΑΝΙΑ 0-0

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαββίδης, Παπαστεριανός, Κοντοδήμος, Μπουκουβάλας, Λίμα, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Σκόρτσα, Τσιλιανίδης, Ζάχορα.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ: (Μ. Σεροπιάν): Ρίζος, Παγώνης, Μανωλάς, Χατζηήσαϊας, Παπατζίκος, Τσατσαρής, Πότσι, Τσάτσος, Βασιλόγιαννης, Πάγκαλος, Λουκίνας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Βενέτης, 33′ Ναγιάρ, 75′ Ισαάκ

ΚΕΡΚΥΡΑ: (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Παρασκευαίδης, Μπέριαν, Σουάνης, Μπαλντοβαλίεφ, Γκόμες,Βλάχος, Μαραγκός, Ζορμπάς, Ναγιάρ

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Α. Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Μπακάλης, Ρεπετσάς, Γκότοβος, Σοϊλέδης, Ανιέτε, Ακασού, Ζουλιώτης, Μανουσάκης, Ρονκάτο, Ισαάκ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ 4-0

ΣΚΟΡΕΡ: 15′ Νικολιάς, 29′ Ιωάννου, 31′ Μπρέσκα, 89′ Κολημήτρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Γκίτκος, Ζέρης, Παπανικόλας, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Μελίσσης, Ρόκας (46′ Κολημήτρας), Μπρέσκα (58′ Κόμνος), Μόνχε (46′ Ντινόπουλος), Νικολιάς, Ιωάννου.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Σβεν Φαντενμπρόεκ-Τζάκι Ματάισεν): Μοσχονάς, Αχείμαστος, Τασουλής, Κακαράς, Τεγούσης (56′ Λεοντίου), Ζιαμπάρης, Μουστόγιαννης (80′ Θ. Μπαστάνης), Γκίνο, Εμέκα, Γ. Μπαστάνης (56′ Μακρίδης), Σεχολάρι.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 47′ Κρητικός, 60′ Μπουμάλ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Τζανής, Παληγεώργος, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος, Χ. Πατσατζόγλου, Μπουμάλ, Γκεμίσης (82′ Β. Πατσατζόγλου), Τσιμότζι (31′ Τσούτσης), Γκμπαγκουιντί (69′ Οχάντζα), Κρητικός

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κωνσταντινίδης (75′ Καρλάο), Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Σαμαράς, Χατζής, Λαζαρίδης (66′ Μπελόν), Λιόλιος, Πέντα, Μανζάνο (68′ Ζούρκος), Γκέσιος.