Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Σπουδαία θριαμβευτική νίκη πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο Ιάσμου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που νίκησε με 2-1 τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο, ουσιαστικά πέταξε εκτός συνέχειας τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης που έμεινε με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και έβαλε γερές βάσεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και για την ακρίβεια σε ένα πεντάλεπτο. Ακριβώς στο 10′ ο Σαραντάκης έκανε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο Κοιλιάρας εξαπέλυσε το γωνιακό σουτ και άνοιξε το σκορ. Στο 14ο λεπτό και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του Εθνικού για το πρώτο γκολ, ο Κ. Δαμιανίδης έβγαλε την πάσα, ο τερματοφύλακας του Ιάσμου έκανε λάθος έξοδο, ο Κυριαζάκης πρόλαβε και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπαϊράμ και διαμόρφωσε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο το Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-2.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος ήταν το πρόσωπο που άλλαξε την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος. Ο Κυριαζάκης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 26ο λεπτό, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες. Αυτές αποκαταστάθηκαν λίγο πριν την λήξη, στο 90′ όταν είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή και ο Αρχοντής.

Στο μεσοδιάστημα ο Ίασμος ήδη από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχε ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν αργά. Μια κεφαλιά Ερκάν πέρασε λίγο άουτ στο 25′ και στο 29′ μια κεφαλιά του Αρμπακανιάν, επίσης δεν βρήκε στόχο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Κυριαζάκη, χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες και στο 68ο λεπτό ο Γιαπρακτσής έβγαλε την σέντρα, φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και από κοντά με κεφαλιά ο Ερκάν μείωσε σε 1-2.

Ωστόσο ο Ίασμος δεν κατάφερε να ξαναβρεί δίχτυα και έτσι αυτό έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Στο 85′ ευκαιρία είχαμε για τους γηπεδούχους με τον Ερκάν άουτ, στο 89′ ο Φουρκάν από κοντά πάλι έστειλε την μπάλα άουτ και στις καθυστερήσεις που κύλησαν δραματικά, δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι ο Εθνικός επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη από την Ροδόπη με τρεις πολύτιμους βαθμούς και έχοντας τέσσερις συνολικά, φιγουράρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Πέρνη που έχει κάνει το δύο στα δύο και θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της άλλης εβδομάδας. Διαιτητές του αγώνα οι Οικονόμου, Γούτας, Διαμαντής από τον Σύνδεσμο Χαλκιδικής.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Γιώργος Δίγκας): Μπαϊράμ, Βαλσάμης (46′ Φουρκάν), Γιαπκτσής, Γιαννόπουλος (70′ Μουμίν Μπιρόλ), Αρχοντής, Ξενάκης. Λύκου, Χατζητουλούσης, Ερκάν, Κακουλίδης, Μορφακίδης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Βασίλης Τσιομλεκίδης):Φυσέκης, Θάνος, Πευκίδης, Αχπα, Καβατζικιώτης, Κοιλιάρας, Κυριαζάκης, Σαραντάκης, Δαμιανίδης (70′ Αγγελακάκης), Φλώρος, Αρμπαχαμιάν.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ