Επιστρέφει με κούπα η Κ17 της Ξάνθης! Πρωταθλητές οι Έφηβοι της Skoda!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η εφηβική ομάδα της Skoda Ξάνθη. Νίκησε στον τελικό του Αγρινίου την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού έχοντας ως πρωταγωνιστή τον αρχηγό της Ραφαήλ Μελισσόπουλο και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας, που πανηγυρίζεται δεόντως σε Αγρίνιο και Ξάνθη!!!

Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το 1-0 επί του Πανιωνίου στον ημιτελικό του Σαββάτου, στην διαδικασία της παράτασης, κέρδισε στον τελικό και τον Ολυμπιακό με 2-1 και στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδος 2013-14! Τα «χρυσά» γκολ που έκριναν το μεγάλο παιχνίδι της Δευτέρας τα σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της Skoda Ξάνθη Ραφαήλ Μελισσόπουλος στο 32ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από… βόλεϊ των θρακιωτών στα καρέ του Ολυμπιακού και στο 85’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, και ενώ ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει τρία λεπτά νωρίτερα.

Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή με αποφασιστικότητα και πάθος κατάφεραν φέτος εκτός από την παλικαρίσια πρωτιά στον Βόρειο Όμιλο να κατακτήσουν και το πρώτο πρωτάθλημα Κ17 στην ιστορία της ξανθιώτικης ομάδας. Στο ξεκίνημα του αγώνα ο τυπικά φιλοξενούμενος Ολυμπιακός απείλησε πρώτος με την ευκαιρία του Παπουτζίδη όμως σταδιακά στη συνέχεια η Ξάνθη βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, κάλυψε σωστά τους χώρους και μόνο στο 24ο λεπτό απειλήθηκε από την κεφαλιά του Μεζίνι στο α’ μέρος.

Με συνοχή, αλληλοκάλυψη και αποφασιστικότητα, η Skoda όχι μόνο δεν άφηνε περιθώρια στους αντιπάλους της αλλά δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και την εστία του Γαβαλά. Από μία όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Δημητριάδη και πρώτη κεφαλιά πάσα του προωθημένου Χαραλαμπίδη, ο πρώτος σκόρερ της ξανθιώτικης ομάδας Ραφαήλ Μελισσόπουλος με κοντινή κεφαλιά ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ. Στο 32’ έγινε το 1-0 με το 17ο φετινό του τέρμα βάζοντας μπροστά τους Θρακώτες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του β’ μέρους προσπάθησε να επιτεθεί για να ισοφαρίσει γρήγορα χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Παπουτζίδη και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα άλλες δύο, με τον Χαντζάρα. Η Skoda Ξάνθη  προτίμησε ένα πιο συγκρατημένο παιχνίδι, προσέχοντας πρωτίστως τα μετόπισθεν και την διασφάλιση του υπέρ της αποτελέσματος.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, με τον Νίκο Τοπολιάτη να ρισκάρει και με τον παίκτη που έριξε πρώτο στο παιχνίδι, τον Αμαραντίδη κατάφερε να φτάσει στο 1-1 στο 82ο λεπτό με καταπληκτικό τέρμα. Η Skoda Ξάνθη δεν πτοήθηκε, βγήκε μπροστά και μετά από μία νέα εκτέλεση κόρνερ του Δημητριάδη και κεφαλιά του Πουλουκτσή, ο Λάμπρου σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή ε το χέρι με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουτσιαύτης να αποβάλει τον παίκτη του Ολυμπιακού και να καταλογίsει το πέναλτι. Στο 86’ ο Μελισσόπουλος ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης με βοηθούς τους κ.κ. Χρήστο Μαγιάννη – Δημήτρη Γεωργαρά ενώ 4ος διαιτητής ο Γιώργος Παπαγεωργίου της ΕΠΣ Άρτας που απέβαλε τον Λάμπρου στο 85’ καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή στην κεφαλιά του Πουλουκτσή. Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια των παικτών της Ξάνθης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και στην απονομή, συγκλονιστικό το κοντράστ με τους ηττημένους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά ακόμα πιο συγκλονιστικές οι δηλώσεις των Ξανθιωτών και η αγωνία που έβγαλαν οι πιτσιρικάδες για την μεγάλη ομάδα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Κώστας Μπεδρελής): Σταθάκης, Ζώτος, Ψεμματάς, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Χουσμέν (60’ Παπαδόπουλος), Τουμαντζίδης (89’ Καψιμάλης), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος (90+’ Σαμπανίδης), Δημητριάδης (88’ Βαφειάδης), Χατζής (77’ Σπανός).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκος Τοπολιάτης): Γαβαλάς, Τόλι, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Μανθάτης, Λάμπρου, Μεζίνι (72’Αμαραντίδης), Παπουτζίδης (78’ Κυρτζιαλίδης), Χαντζάρας.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ