Τραγωδία στην άσφαλτο! Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη 23χρονη από την Ξάνθη

Στα σοβαρά τραύματά της υπέκυψε τα ξημερώματα της Παρασκευής μιας 23χρονη κοπέλα από την Ξάνθη που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες νωρίτερα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τροχαίο σημειώθηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αμύνης κοντά στην πλατεία Χημείου, όταν ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου στην προσπάθεια του να ξεπαρκάρει το όχημά του συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε νεαρός και στην οποία επενέβαινε η νεαρή κοπέλα. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε καραμπόλα με την εμπλοκή και άλλων οχημάτων, με τη νεαρή κοπέλα από τη Νεάπολη της Ξάνθης να μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο. 
 
Σοβαρά τραυματίστηκε και ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της, ενώ τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από το τμήμα της Τροχαίας.

Τι αναφέρει το ΕΚΑΒ για το συμβάν:
Κατόπιν δημοσίευσης που αναφέρεται στο σοβαρό τροχαίο που συνέβη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος της πλατείας Χημείου και των ανυπόστατων αναφορών για την καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου (παρά τις δεκάδες κλήσεις στο κέντρο του Ε.Κ.Α.Β.), θα θέλαμε να αναφερθούμε στα πραγματικά γεγονότα του περιστατικού:

Στις 9 Μαΐου 2014 και ώρα 00:16 το Ε.Κ.Α.Β. έλαβε την πρώτη κλήση σχετικά με περιστατικό, η οποία αφού διαβιβάστηκε στο πιο κοντινό άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, αυτό μετέβει στο σημείο του συμβάντος στις 00:21 (χρόνος ανταπόκρισης 5 λεπτά). Κατόπιν 2ης κλήσης στις 00:17 το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έδωσε εντολή μετάβασης στο περιστατικό και σε κινητή μονάδα η οποία και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 00:22 (χρόνος ανταπόκρισης 5 λεπτά). Να σημειωθεί ότι λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης της 23χρονης η οποία έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πραγματοποιήθηκε η διασωλήνωση της από τον γιατρό του Ε.Κ.Α.Β.

Βάσει των παραπάνω, θα θέλαμε να γίνει σαφές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί και διασώστες), είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.