Football League: Ισοπαλία στον Βόλο, άνοδος Χανίων και θρίλερ για τον αντίπαλο της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Η μάχη του Βόλου ανάμεσα σε Νίκη κι Ολυμπιακό δεν ανέδειξε νικητή, με τη Νίκη πάντως να είναι η κερδισμένη της ημέρας, καθώς έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ. Τα Χανιά υπέταξαν στα Περιβόλια την Κέρκυρα και μπήκαν ξανά δυνατά στη διεκδίκησης της ανόδου. Στο «Καυταζόγλειο» ο Ηρακλής «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών και μαζί την ευκαιρία να περάσει μόνος στην 3η θέση. Τέλος, ο Αιγιανικός πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα του Φωστήρα κι αναπτέρωσε τις ελπίδες του για τη διεκδίκηση, τουλάχιστον της 3ης θέσης, που οδηγεί στο μπαράζ ανόδου με την Ξάνθη. 

Τα’ χε όλα, εκτός από γκολ, το ντέρμπι στον Βόλο

Περισσότεροι από 7.000, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οπαδοί της Νίκης, απόλαυσε ένα γεμάτο παιχνίδι στο «Πανθεσσαλικό» με το ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό να μην αναδεικνύει νικητή, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που ένα ισόπαλο 0-0, προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Το ντέρμπι είχε πάθος, παλμό, και πολλές φάσεις, ένα δοκάρι, αλλά και μια αποβολή για κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν οκτώ τελικές προσπάθειες, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στο 24′ ο Κατσιαρός σέντραρε για τον Καρίλ και αυτός αφύλαχτος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, με τον Μπιτσάκο στο 53′ να βλέπει δεύτερη κίτρινη και τον Ολυμπιακό, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα να παίρνει κουράγιο για τη δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ.

Μεγάλη ευκαιρία, πάντως, δεν δημιούργησε, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν τα δοκάρια στο 65′, όταν ο Σοϊλέδης έπιασε δυνατό σουτ και τον Γκίτκο να πέφτει και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή δοκό.

Οι όποιες ελπίδες των «ερυθρόλευκων» να «χτυπήσουν» στο φινάλε μειώθηκαν αισθητά στο 67′. Ο 4ος διαιτητής είδε χτύπημα του Κατσίκη εκτός φάσης στον Ακασού και ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων 16 λεπτά μετά την είσοδό του αποβλήθηκε.

Ωστόσο, η κόπωση και στους δύο ήταν εμφανής, με τον ρυθμό να πέφτει στα τελευταία λεπτά και τον Ισαάκ στο 86′ να μην καταλαβαίνει την κομπίνα του Ανιέτε και να χάνει μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει για τη Νίκη και τους Μπρέσκα (87′) και Γκούρμα (88′) να χάνουν τις ύστατες ελπίδες του Ολυμπιακού.

Η Νίκη, σε συνδυασμό με τη ήττα της Κέρκυρας, με τον βαθμό της ισοπαλίας έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία και πάει την Τετάρτη (14/5) στην Κέρκυρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου με την 5η ισοπαλία σε εννέα ματς στα πλέι οφ ισοβαθμεί με Ψαχνά και Χανιά στην 3η θέση, που θυμίζουμε ότι θα δώσει τον αντίπαλο της Ξάνθης στο μπαράζ. Ο γρίφος για τον Κεχαγιά συνεχίζεται…

 

 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-0

ΔΟΚΑΡΙΑ: 65′ Σοϊλέδης / 24′ Καρίλ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Μπιτσάκος, 31′ Ακασού / 16′ Αρβανίτης, 35′ Γιαλούσης, 90+2 Πινδώνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 54′ Μπιτσάκος /67′ Κατσίκης
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Α. Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Πινιέιρο, Ρεπετσάς, Μπιτσάκος, Ακασού (72′ Ισαάκ), Μανουσάκης, Ρονκάτο (56′ Γκότοβος), Ανιέτε (88′ Παπαδόπουλος) , Τζιώρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ν. Παντέλης): Γκίτκος, Μπρέσκα, Κριστομπάλ (20’Πινδώνης), Καρίλ (51′ Κατσίκης), Γιαλούσης, Κατσιαρός, Μελίσσης, Ρόκας, Μόνχε (70′ Νικολιάς), Γκούρμα, Αρβανίτης.

 

ΧΑΝΙΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 54′ Μανωλάς, 82′ Παπατζίκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Φαμπρίτσιο / 62′ Σουάνης, 85′ Γκόμες
ΧΑΝΙΑ (Μ. Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Μανωλάς, Τσάτσος (46′ Βαλλιάνος), Παπατζίκος, Πιθαρούλης, Πότσι, Παγώνης, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (89′ Σκάρος), Μαραγκουδάκης, Κονσταντίνοφ (78′ Λουκίνας).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Βρονταράς, Βλάχος, Μαραγκός (79′ Σίκιμιτς), Καραγιαννίδης, Σουάνης, Καραδέμητρος (64′ Γυφτοκώστας), Γκόμεζ, Κρητικός (72′ Ναγιάρ) , Κόντος, Ραπτάκης, Μπαλντοβαλίεφ.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-1

ΣΚΟΡΕΡ: 39′ Τσιλιανίδης / 81΄Οχάντζα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38′ Πουρτουλίδης, 67′ Παπαστεργιανός
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κοντέων, Παπαστεριανός, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Σκόρτσα (62′ Παληγεώργος), Σιατραβάνης (78΄Κουρούπης), Ζάχορα (73′ Χιονίδης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θ. Γράφας): Aθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Τζανής, Μπακομήτρος (75′ Οχάντζα), Χ. Πατσατζόγλου, Β. Πατσατζόγλου, Γκεμίσης, Καλαϊτζίδης (55′ Βιγιαρέχα), Μπουμάλ, Γκμπαγκουιντί, Σταματής (41′ Τσούτσης).

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 1-4

ΣΚΟΡΕΡ: 50′ πέν. Σεχολάρι / 20′ Μανζάνο, 28′, 55′ Γκέσιος, 58′ Σαμαράς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35′ Δήμου, 49΄Κωνσταντινίδης, 65′ Τόλιος, 80′ Λαζαρίδης
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Τ. Ματάισεν): Μοσχονάς, Αχείμαστος (66′ Λεοντίου), Τασουλής, Ρουγκάλας, Εμέκα, Γκίνο (66′ Θ. Μπαστάνης), Τεγούσης, Μουστόγιαννης, Γ. Μπαστάνης (66′ Μακρίδης), Λύρας, Σεχολάρι.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νικολαΐδης): Τόλιος, Σαμαράς, Δήμου, Λιόλιος, Κωνσταντινίδης, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Χατζής, Πέντα (75′ Μπελόν), Μανζάνο (63′ Γιαζιτζόγλου), Γκέσιος (82′ Κυνηγόπουλος).

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Χανιά-Κέρκυρα 2-0
Ηρακλής-Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Φωστήρας-Αιγινιακός 1-4
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νίκη Βόλου                    17   8-6                    

2. ΑΟ Κασσιόπης (Κέρκυρα) 16   7-7

—————————

3. ΑΟ Χανίων                     14  11-8

—————————

4. Ηρακλής Ψαχνών            14   9-7  

5. Ολυμπιακός Βόλου          14   3-5

6. Ηρακλής Θεσσαλονίκης    13   7-8

7. Αιγινιακός                       12   9-9

8. Φωστήρας                       9   6-10

Η επόμενη αγωνιστική (10η, 14/5)

Ηρακλής – ΑΟ Χανιά
Κέρκυρα – Νίκη Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών – Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου – Φωστήρας

11η αγωνιστική: Τρίτη 20 Μαΐου
ΑΟ Χανιά – Νίκη Βόλου
Αιγινιακός – Ηρακλής
Φωστήρας – Κέρκυρα
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών

12η αγωνιστική: Σάββατο 24 Μαΐου
Αιγινιακός – ΑΟ Χανιά
Νίκη Βόλου – Φωστήρας
Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής Ψαχνών

 

13η αγωνιστική

 

Χανιά – Φωστήρας

 

Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός

 

Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου

 

Κέρκυρα – Ηρακλής

 

14η αγωνιστική

 

Χανιά     – Ολυμπιακός Βόλου

 

Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών

 

Αιγινιακός – Κέρκυρα

 

Νίκη Βόλου – Ηρακλής