Μπαράζ για Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο θρακιώτικο ντέρμπι Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Άρης Αβάτου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το θρακιώτικο ντέρμπι της πρεμιέρας των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Άρη Αβάτου, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

Από αυτό το αποτέλεσμα επωφελήθηκε ο Κεραυνός Πέρνης, που βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου με τρεις βαθμούς, μετά τη χθεσινή του νίκη επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ιάσμου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης και κατάφεραν να απειλήσουν δύο φορές την εστία του Φυσέκη. Συγκεκριμένα, στο 18ο λεπτό ο Παλατίν έσπασε το τεχνητό οφσάιντ βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Εθνικού, αλλά νικήθηκε από τον Φυσέκη στο σουτ που επιχείρησε. Δύο λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση φάουλ του Χιώτη η κεφαλιά του πρώην ποδοσφαιριστή του Εθνικού Κομεσίδη πέρασε λίγο άουτ. Στην υπόλοιπη διάρκεια του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ της ομάδας του Αβάτου. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Δαμιανίδη, αλλά ο διαιτητής Κοτσάνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του έτερου επιθετικού της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Αγγελακάκη, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βαρσαπετιάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι οπισθοχώρησαν και κατάφεραν να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης το σουτ του Ξενάκη δε βρήκε τον επιθυμητό για την ομάδα του στόχο. Στο 60ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Αγγελακάκη απέκρουσε δύσκολα ο Βαρσαπετιάν και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Θάνου έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι ο Μπαϊρακταρίδης και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία της ομάδας του. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, η εκτέλεση φάουλ του Δαμιανίδη από πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά άουτ.

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Κοτσάνης του συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τους Βάντση του ίδιου συνδέσμου και Καμπούρη του συνδέσμου Σερρών.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Άχπα, Καβατζικιώτης, Δούπας, Σαραντάκης (80’ Νταλαπέρας), Ξενάκης, Κοιλιάρης (65’ Αμπραχαμιάν), Δαμιανίδης, Φλώρος, Αγγελακάκης 

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Βαρτσαπετιάν, Βασιλειάδης Γ., Μπουνταγκίδης (64’ Καρασερίδης), Κομεσίδης, Μπαϊρακταρίδης, Βασιλειάδης Χ., Δόντσος, Χιώτης, Παλατίν, Χιονίδης (81’ Βασιλειάδης Σ.), Ντανατσίδης (74’ Μαραντάς)