Πρεμιέρα με το δεξί για την Ασπίδα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ιδανικά ξεκίνησε της υποχρεώσεις της στον όμιλο για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που επικράτησε στην πρεμιέρα του Πρωτέα Άρτας με 27-25, μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, όπως γίνεται αντιληπτό και από το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα η Aσπίδα Ξάνθης έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πρωτέα Άρτας και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την άνοδό στην Α2 Εθνική κατηγορία του χάντμπολ. Παρά το νευρικό ξεκίνημα στον αγώνα, με αρκετά λάθη στην επίθεση, που έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να βρεί εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό, οι παίκτες του Θόδωρου Βαφειάδη βρήκαν το κουράγιο και γύρισαν τον αγώνα πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πρωτέα να αναλαμβάνει τα πρωτεία στο σκορ από νωρίς, καθώς ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε χτίσει μια διαφορά της τάξεως των τριών γκολ (7-4). Η Ασπίδα αντέδρασε και μείωσε σε 13-12 στο 25′, ωστόσο οι τυπικά γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική υπέροχη τους, καθώς η ομάδα της Ξάνθης είχε μείνει με 4 παίκτες γηπέδου, κατάφεραν να διευρύνουν και πάλι τη διαφορά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, η οποία έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της, δηλαδή τέσσερα τέρματα (17-13), ακριβώς με τη λήξη.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Οι παίκτες της Ασπίδας με πολύ δυνατή άμυνα, με πιο καθαρό μυαλό και πάνω απ’ όλα με καρδιά, ανέτρεψαν τα δεδομένα ισοφαρίζοντας απο το πρώτο τέταρτο. Στο 52′ η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα στο σκορ με 23-24 και, παρά την προσωρινή ισοφάριση, κατάφερε να εξασφαλίσει μια διαφορά δύο γκολ, την οποία διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών. Χαρακτηριστικό της κατακόρυφης βελτίωσης της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο και της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν οι αθλητές στην άμυνα είναι το γεγονός, πως σε ολόκληρο το διάστημα αυτό η Ασπίδα δέχθηκε 8 γκολ, ήτοι λιγότερα από τα μισά αυτών που δέχθηκε στο πρώτο.
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ασπίδα, ο Νίκος Καζαντζίδης ο οποίος με 10 γκολ ηγήθηκε της επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας με άξιους συμπαραστάτες τους Βάκκα, Μπρατίδη, Πατσατζή, Ρουμελιώτη και Ναθαναηλίδη. Εξαιρετική ήταν η αμυντική λειτουργία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες της Ασπίδας να “στήνουν ένα τείχος” μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες της ομάδας, οι οποίοι για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα, πραγματοποιώντας ορισμένες κρίσιμες επεμβάσεις.
 
Δεκάλεπτα: 7-4, 13-9, 17-13 (ημίχρονο), 20-18, 23-23, 25-27 (τελικό).

Ασπίδα Ξάνθης: Κολοκούρης , Στεφανίδης , Ρουμελιώτης (3), Ναθαναηλίδης (2), Πατσατζής (3), Συμεωνίδης, Καζαντζίδης (10), Μπέλλιας, Ρούφος, Μπρατίδης (4), Σαλή Ογλού (1), Βάκκας (4), Μαλάμος, Μισαηλίδης.