Παραολυμπιονίκες και άτομα με αμαξίδιο τρέχουν στο Komotini Street Relays

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η αντίστροφη μέτρηση για τον 1ο Αγώνα Σκυταλοδρομίας Δρόμου “Komotini Street Relays 2014” έχει ξεκινήσει. Είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας (11/5, 18:45), γιατί σε αυτόν θα συμμετέχουν για πρώτη φορά (μετά τις Σπέτσες “Spetses Mini Marathon” και τη Θεσσαλονίκη στο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”) και 10 άτομα με αναπηρία, στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα δεν κάνει διακρίσεις!

 

Θέση στην εκκίνηση θα πάρει ο κομοτηναίος παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Άλεξ Ταξιλδάρης, ο επίσης παραολυμπιονίκης της Αθήνας και μοναδικός συμμετέχων της χώρας μας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι Μάκης Καλαράς και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος Κομοτηνής, που διοργανώνει το “Komotini Street Relays 2014”, Μιχάλης Ραγκούσης.

Επίσης, ιδιαίτερη συμμετοχή είναι της ομάδας επτά ατόμων με χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, ομάδα hand’y’bike, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης του Συλλόγου “Περπατώ”.

Παρών θα είναι και ο Αλεξανδρουπολίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας στις κατηγορίες ΑμεΑ, που έχει κερδίσει διακρίσεις και μετάλλια στην κολύμβηση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με πιο πρόσφατες τις επιτυχίες του το Πάσχα στην Γλασκώβη. Με τον αθλητή του Ηρόδικου θα τρέξουν οι Κωνσταντίνος Καρπεάζης και Παναγιώτης Κανελλάκης.

Ο Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής, Γιώργος Κώστα θα είναι επίσης στη γραμμή εκκίνησης με την ομάδα του για να συμμετέχει στον αγώνα.

Φυσικά μπορείτε και εσείς να συμμετάσχετε στον αγώνα. Οι διοργανωτές σας περιμένουν όλους στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, για να συμμετέχετε και εσείς με τη δική σας ομάδα! Οι εγγραφές συνεχίζονται από το πρωί της Κυριακής μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση.