Τρεις Εβρίτες στα τρία φιλικά της Εθνικής Ανδρών με την Λετονία

Ανταπόκριση από Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Ο Βασίλης Κουρνέτας και ο Γιώργος Στεφάνου εντάχθηκαν από την Πέμπτη στο πρόγραμμα προπονήσεων της Εθνικής Ανδρών στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, ενώ προς το τέλος της προπόνησης έκανε την εμφάνιση του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος ενημερώθηκε από τον Σωτήρη Δρίκο για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και τα τρία φιλικά που θα δώσει το εθνικό συγκρότημα αυτό το τριήμερο (9-11 Μαΐου) με την Λετονία.

«Περνάμε δύσκολες ημέρες ως χώρα και ως άθλημα και είστε αυτοί που κρατάνε ψηλά την σημαία. Περάσατε γεμάτη και δύσκολη αγωνιστική περίοδο με τους συλλόγους σας αλλά είμαι βέβαιος πως θα δώσετε όλες σας τις δυνάμεις και στην Εθνική ομάδα η οποία τώρα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω σε σας και στις δυνάμεις σας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε, θα γίνει κάθε θυσία για να μην λείψει τίποτα από τις Εθνικές ομάδες», είπε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ενσωματωθεί με την ομάδα και ο Δημήτρης Τζούριτς που κατέκτησε το νταμπλ με την Χάλκμπανκ στην Τουρκία. Ήδη έχουν ενσωματωθεί άλλοι δύο εβρίτες, οι Ανέστης Δαλακούρας του Εθνικού και Ραφαήλ Κουμεντάκης της Ραβέννα. Το βράδυ ξεκινούν τα τρία φιλικά με την Λετονία του Ραϊμόν Βίλντε. Η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται για τον Α΄όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνουν 23-25 Μαΐου στην Σλοβακία.

Το πρόγραμμα των φιλικών στο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη
9 Μαΐου 19.30: Ελλάδα – Λετονία
10 Μαΐου 19.30: Ελλάδα – Λετονία
11 Μαΐου 19.00: Ελλάδα – Λετονία