Ισοκινητικές αξιολογήσεις σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ στον Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του δεν προετοιμάζουν τους ποδοσφαιριστές για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι παίκτες του Πανθρακικού πραγματοποιούν ισοκινητικές αξιολογήσεις των κάτω άκρων στο εξειδικευμένο Ισοκινητικό μηχάνημα.

Η Μένια Γιοφτσίδου, υπεύθυνη αποκατάστασης των τραυματιών ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού, εξηγεί τον λόγο για τον οποίον πραγματοποιούνται αυτές οι αξιολογήσεις:

«Οι αξιολογήσεις αυτές περιελάμβαναν την εκτίμηση της μέγιστης δύναμης των κάτω άκρων (εκτεινόντων και καμπτήρων του γόνατος). Τα δεδομένα των αξιολογήσεων δίνουν πληροφορίες για πιθανές μυϊκές ανισορροπίες καθώς και για πιθανές διαφορές στη δύναμη μεταξύ του δεξιού και αριστερού άκρου.

Στόχος των συγκεκριμένων αξιολογήσεων ήταν η ανίχνευση πιθανών μυϊκών προβλημάτων προκειμένου στο τρέχον διάστημα να διορθωθούν, έτσι ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν και να ξεκινήσουν την καινούργια αγωνιστική περίοδο σε όσο το δυνατόν καλύτερη μυϊκή κατάσταση».

Τα προσαρμοσμένα σε κάθε παίκτη προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης πραγματοποιούνται τόσο στο Ισοκινητικό Μηχάνημα όσο και στο Προπονητικό κέντρο του Πανθρακικού.