Πτώση για Πανθρακικό και Ξάνθη στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στην 416η θέση βρίσκεται στην Παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με την ιστοσελίδα clubworldranking για τον μήνα που μας πέρασε ο Πανθρακικός, σε αντίθεση με την Ξάνθη που έπεσε στην 429η θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ομάδα του Πανθρακικού ένα μήνα πριν ήταν στην 342η θέση, όμως η αγωνιστική της απραξία το τελευταίο διάστημα την έριξαν αρκετές θέσεις στην βαθμολογία. Η Ξάνθη που μέχρι πριν τέσσερις μήνες βρισκόταν αρκετά ψηλά, πλέον ειναι σε συνεχή κατρακύλα απόρροια της κακής πορείας των τελευταίων μηνών και πλέον φιγουράρει στην θέση Νο 439 από την 401η θέση όπου βρισκόταν ένα μήα πριν.

Όλα αυτά φυσικά στην Παγκόσμια κατάταξη, γιατί στην Ελλάδα ο Πανθρακικός βρίσκεται με βάση την ίδια πηγή στην 11η θέση με 1.763 βαθμούς ενώ η Ξάνθη στην 12η με 1.709, όταν ένα μηνά πριν ο Πανθρακικός ήταν 8ος με 2.207 βαθμούς ενώ η Ξάνθη 9η με 1.826. Βέβαια, άλλο τα στατιστικά και άλλο η κανονική κατάταξη στην βαθμολογία της Super League. Εκεί ο Πανθρακικός πράγματι βρέθηκε στην ίδια περίπου θέση, ωστόσο η Ξάνθη κατρακύλησε τρίτη από το τέλος και θα δώσει πλέον μάχη για την σωτηρία της στο μπαράζ του Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το clubworldranking στην πρώτη δεκάδα συναντάμε διαδοχικά τις Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Μάντσεστερ Σίτι.