Η συνέντευξη τύπου του τουρνουά της Ορεστιάδας για την άνοδο στην Α1

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνέντευξη Τύπου του δεύτερου τουρνουά για τα μπαράζ ανόδου της Α2 ανδρων που διεξάγεται στην Ορεστιάδα. Μίλησαν ο πρόεδρος της διοργανώτριας, οι προπονητές και οι εκπρόσωποι των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Volley League στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή 9/5 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11/5, ευχόμαστε με την άνοδο της Ορεστιάδας στο ματς με την Αργυρούπολη.

Στην εισαγωγή του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Βασίλης Γκιζάνης έκανε την παρουσίαση των εκπροσώπων των λοιπών ομάδων του ευχαρίστησε για συνεργασία, εξέφρασε παράπονα για τη διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά, αλλά και την πίστη του ότι η Ορεστιάδα ανήκει στην Volley League.

Την ευχή να γίνει ένα καλό τουρνουά εξέφρασαν ο πρόεδρος του Κολλεγίου, Γιώργος Μελισσουργός, ομολογός του στον ΑΟΝ Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Βάγιας και ο εκπρόσωπος της ΜΕΝΤ, Βασίλης Πασιπουλαρίδης.

«Ευχαριστούμε την Ορεστιάδα για την φιλοξενία. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλαμε στην ιδέα να έρθει το δεύτερο τουρνουά στην Ορεστιάδα, παρά το αγωνιστικό χάντικαπ που είχε αυτή η απόφαση. Κανείς δεν ξεχνάει πως η Ορεστιάδα είναι μία ακριτική περιοχή με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ. Σημασία έχει να γίνει μια καλή διοργάνωση, που θα μπορούσε να γίνει και στην Θεσσαλονίκη. Στην Νέα Πέραμο δεν έγινε καλή διοργάνωση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι εδώ τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Να έχουν υγεία οι αθλητές και να κερδίσει ο καλύτερος», είπε ο Γιώργος Μελισσουργός

Ο Κωνσταντίνος Βάγιας τόνισε:  «Ευχαριστούμε τον κ. Καρρά για τη φιλοξενία, βρισκόμαστε σε μια πόλη που έχει αναδείξει το βόλεϊ. Εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες. Εμείς περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, χωρίς καμία βοήθεια, αλλά παρά τα προβλήματα είμαστε εδώ. Πιστεύω θα παιχτεί καλό βόλεϊ και λόγω συνθηκών, θέλω να πιστεύω πως σίγουρα θα κερδίσει ο καλύτερος. Θα τα πούμε στο γήπεδο».

«Κι εμείς σαν ΜΕΝΤ ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Καταφέραμε εμείς να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω απ’ τους υπόλοιπους. Γνωρίζουμε την Ορεστιάδα, εύχομαι να γίνει ένα καλό τουρνουά και την Κυριακή το βράδυ οι δύο καλύτεροι να πανηγυρίζουν την άνοδο στην κατηγορία», δήλωσε ο Βασίλης Πασιπουλαρίδης.

Στη συνέχεια μίλησαν οι προπονητές των ομάδων Νίκος Αντωνιάδης από την Ορεστιάδα, Σπύρος Γκολίτσης από την ΜΕΝΤ και Άκης Χατζηαντωνίου για το Κολλέγιο Αθηνών. Από τη συνέντευξη τύπου απουσίαζε ο προπονητής της Αργυρούπολης, που λόγω κακού προγραμματισμού η ομάδα του προπονούνταν την ώρα που διεξήχθη αυτή. Οι δηλώσεις αναλυτικά:

Αντωνιάδης: «Τρεις νίκες μέσα στο σπίτι μας»
Ο προπονητής της Ορεστιάδας, Νίκος Αντωνιάδης αφού καλωσόρισε τους τρεις διεκδικητές στην πόλη του Έβρου, ευχήθηκε να γίνει ένα όμορφο τουρνουά με δυνατά παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε και για τον 1ο γύρο στην Νέα Πέραμο.
«Καλοσωρίζω τις ομάδες στην πόλη μας, εύχομαι να γίνουν καλά και δυνατά παιχνίδια, και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Σίγουρα στην Αθήνα περιμέναμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, δε μπορώ να πω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλά, πήραμε ένα τρίποντο και τώρα θα προσπαθήσουμε στο σπίτι μας για το καλύτερο. Σίγουρα πάμε για τρεις νίκες, από κει και πέρα θα μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο αύριο που ξεκινάει το τουρνουά».

Γκολίτσης: «Όπως στο πρώτο τουρνουά»
Μπορεί η ΜΕΝΤ να έχει (σχεδόν) κερδίσει την άνοδο από τη Νέα Πέραμο, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Γκολίτσης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου του δεύτερου τουρνουά, τόνισε ότι θέλει από τους παίκτες του ανάλογες εμφανίσεις.
«Θεωρώ ότι το τουρνουά ξεκινά από την αρχή, παρά το πλεονέκτημα που έχουμε, θα προσπαθήσουμε για εμφανίσεις ανάλογες του πρώτου τουρνουά, θεωρώ όμως πως τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά προς όλες τις ομάδες».

Χατζηαντωνίου: «Μυρωδιά βόλεϊ στην Ορεστιάδα»
Την επιθυμία του για καλύτερο παιχνίδι από την ομάδα του, χωρίς πίεση και άγχος, εξέφρασε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Κολλεγίου, Άκης Χατζηαντωνίου, ενώ αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητες που κρύβει η πόλη της Ορεστιάδας, ως προς το άθλημα του βόλεϊ.
«Εχω αρκετό καιρό να έρθω στην Ορεστιάδα και μου έλειψε η πόλη σας ομολογώ, λόγω της «μυρωδιάς» του βόλεϊ που έχει εκπέμπει. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία που είχαμε σε όλο το πρωτάθλημα, χωρίς πίεση. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας και την προσπάθεια όλης της χρονιάς μας την περασμένη εβδομάδα, αν το δούμε καθαρά θεωρητικά, υπάρχουν ακόμα ελπίδες βαθμολογικά, αλλά θέλουμε πρώτα και κύρια να υποστηρίξουμε την προσπάθεια όλης της χρονιάς, ώστε να μην πάει αυτή «στράφι».

Θυμίζουμε ξανά ότι στην Νέα Πέραμο που πραγματοποιήθηκε το 1ο ειδικό τουρνουά, η ΜΕΝΤ απέκτησε το προβάδισμα καθώς μετά από 3 αγωνιστικές πέτυχε ισάριθμες νίκες, χωρίς να χάσει σετ. Στην δεύτερη θέση είναι η Αργυρούπολη με 2 νίκες και 1 ήττα, η Ορεστιάδα βρίσκεται στην τρίτη με 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ το Κολλέγιο δεν έχει καταφέρει να πάρει την νίκη έχοντας 3 ήττες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΜΕΝΤ (9-0) 9
2.Αργυρούπολη (6-5) 6
3.Ορεστιάδα (4-6) 3
4.Κολλέγιο (1-9) 0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η αγωνιστική
Παρασκευή 9/5
18.30, ΣΑ Κολλεγίου – ΑΟ Ορεστιάδας (Αβραμίδης, Τζεπκινλής)
20.30, ΑΟΝ Αργυρούπολης – ΜΕΝΤ (Ιωαννίδης, Βασιλειάδης)

2η αγωνιστική
Σάββατο 10/5
17.30, ΑΟΝ Αργυρούπολης – ΣΑ Κολλεγίου (Τζεπκινλής, Αβραμίδης)
19.30, ΜΕΝΤ – ΑΟ Ορεστιάδας (Βασιλειάδης, Ιωαννίδης)

3η αγωνιστική
Κυριακή 11/5
18.30, ΑΟ Ορεστιάδας – ΑΟΝ Αργυρούπολης (Βασιλειάδης, Αβαμίδης)
20.30 ΣΑ Κολλεγίου – ΜΕΝΤ (Ιωαννίδης, Τζεπκινλής)