Football League: Διπλό ανόδου για Νίκη, νέες “ροπαλιές” του Ηρακλή, πρώτη η Κέρκυρα

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League πέρασε η Νίκη Βόλου έπειτα από το σπουδαίο διπλό που πήρε μέσα στο «Γ. Παραλυκίδης» του Αιγινίου, επικρατώντας 1-0 του Αιγινιακού για την 8η αγωνιστική. «Έμφραγμα» στα Ψαχνά, καθώς τα Χανιά με γκολ στις καθυστερήσεις πήραν τη σπουδαία νίκη επί του τοπικού και εκ των πρωτοπόρων Ηρακλή. Ο Κεχαγιάς θα πρέπει να περιμένει σχεδόν ένα μήνα ακόμα περιμένοντας τον αντίπαλό του

Ένα γκολ αρκούσε στη Νίκη
Στην Κατερίνη τα πρώτα 45′ πέρασαν χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, όμως στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Στο 49′ ο Ρονκάτο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι στο 42′ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Ανιέτε κι αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 52′ ο Σοϊλέδης λίγο έλειψε να κάνει το 0-2, όμως οι αμυντικοί του Αιγινιακού έδιωξαν τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ στο 68′ ο Δήμου ήταν αυτός που απείλησε τον Αποστολίδη, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του. Στο 88′ αποβλήθηκε από τον πάγκο της Νίκης ο προπονητής τερματοφυλάκων Ζαλαώρας, επειδή ζήτησε κάρτα σε φάουλ του Φαμπίνιο που θα ήταν η δεύτερη για τον παίκτη του Αιγινιακού, ενώ στο 92′ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη ο Μπακάλης.

«Μπαμ» στις καθυστερήσεις για Χανιά
Μεγάλες συγκινήσεις, ευχάριστες για τους φιλοξενούμενους, επεφύλασσε η αναμέτρηση των Ψαχνών ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τα Χανιά. Μόλις στο 5′ οι Κρητικοί απείλησαν με τον Παγώνη να σουτάρει από μακριά και τη μπάλα να περνά άουτ. Όμως δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Τσάτσο να πιάνει εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και τη μπάλα να «καρφώνεται» στα δίχτυα του Αθανασόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 30′ ο Λουκίνας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασόπουλου. Η πρώτη αντίδραση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 35′ με το άστοχο σουτ του Μπουμάλ, κατάληξη που είχε η μπάλα και στο νέο σουτ του παίκτη των Ψαχνών στο 43. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κρητικός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όμως στο μακρινό σουτ του η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Στο 58′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπουμάλ από τον Μανωλά, με τον Μπουμάλ να ευστοχεί στην εκτέλεση και να ισοφαρίζει. Στο 82′ ο Λουκίνας βγήκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από πάσα του Χατζηισαϊα, όμως ο Αθανασόπουλος απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του επιθετικού των Χανίων. Στο 86′ ο Κρητικός σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε. Το «έμφραγμα» για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κονταντίνοφ σέντραρε και ο Πάγκαλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασόπουλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

«Χ» κορυφής για την Κέρκυρα στον Βόλο
Συγκάτοικος της Νίκης Βόλου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είναι η Κέρκυρα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Ο Γκούρμα στο 24’΄απείλησε τον Κουτζαβασίλη, ενώ στο 44′ ήταν η σειρά του Μπρέσκα με δυνατό σουτ να υποχρεώσει τον τερματοφύλακα της Κέκρυρας σε δύσκολη επέμβαση, με τον Βενμέτη να διώχνει τη μπάλα προ της γραμμής στο νέο σουτ του Πινδώνη. Στο 55′ ο Μπρέσκα σέντραρε από δεξιά, όμως ο Γκούρμα δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή, ενώ στο 81′ έπειτα από επέμβαση του Κουτζαβασίλη σε σουτ του Μπρέσκα, ο Γκούρμα από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Φόρτσα… Σκόρτσα στον Ταύρο!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έντζο Σκόρτσα, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 54′ αντί του Χιονίδη και τέσσερα λεπτά αργότερα (58′) σκόραρε, ενώ στο 71′ είχε και δοκάρι, ο Ηρακλής πήρε σπουδαία νίκη 1-0 μέσα στον Ταύρο επί του Φωστήρα. Στο 47′ ο Γκίνο σούταρε έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον, ενώ στο 58′ από σέντρα του Κοντοδήμου, ο Σκόρτσα με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ο σκόρερ του «Γηραιού» απείλησε ξανά στο 71′, όμως στο σουτ που επιχείρησε ο Μοσχονάς άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία χτύπησε και στο δοκάρι, για να την μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας του «φονέα».

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-1
ΣΚΟΡΕΡ: 49′ Ανιέτε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σωσώνης (Φθιώτιδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26′ Κουτσοσπύρος – 8′ Φαμπίνιο, 35′ Μπακάλης, 44′ Μανουσάκης, 86′ Τζιώρας
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 92’΄Μπακάλης
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νικολαϊδης): Τόλιος, Κωνσταντινίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Σαμαράς, Φαμπίνιο, Πέντα, Χατζής (81′ Ζούρκος), Γεωργίου (63′ Μπελόν), Γκέσιος, Κουτσοσπύρος (59′ Δήμου)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Α. Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς, Σουλίδης (42′ Ρονκάτο) Πινιέιρο, Μπακάλης, Μανουσάκης, Ανιέτε (72′ Ισαάκ), Τζιώρας (87′ Γιώτας)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΧΑΝΙΑ 1-2
ΣΚΟΡΕΡ: 59′ Μπουμάλ – 15′ Τσάτσος, 93′ Πάγκαλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26′ Κρητικός – 25΄Καμπλιώνης, 26′ Τσάτσος, 35′ Γκούμας
ΔΟΚΑΡΙΑ: 47′ Κρητικός
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θ. Γράφας): Αθανασόπουλος, Παληγεώργος, Τζανής, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος, Χ. Πατσατζόγλου, Γκεμίδης (87′ Ντελέκος), Μπουμάλ, Κρητικός, Γκμπαγκουιντί (73′ Τσαούδης), Σταμάτης.
ΧΑΝΙΑ (Μ. Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παγώνης, Πιθαρούλης, Παπατζίκος (89′ Σκάρος), Μανωλάς, Γκούμας, Πότσκι, Καμπλιώνης (55′ Χατζηισαϊας), Πάγκαλος, Τσάτσος (74′ Κονσταντίνοφ), Λουκίνας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0
ΣΚΟΡΕΡ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Πινδώνης – 50′ Βλάχος, 59′ Γκόμες, 95′ Μπεριάν
ΔΟΚΑΡΙΑ: 81′ Γκούρμα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ν. Παντελής): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς (21′ Κόμνος), Μελίσσης, Αρβανίτης, Πινδώνης, Κριστομπάλ, Μαρίλ (79′ Ιωάννου), Μπρέσκα, Νικολιάς (66′ Μόνχε), Γκούρμα
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Βενέτης (63′ Μαραγκός), Παρασκευαϊδης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Γκόμες, Κόντος (46′ Σουάνης), Μπεριάν, Ανδρεόπουλος, Σίκιμιτς (57′ Μπαλντοβαλίεφ).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
ΣΚΟΡΕΡ: 58′ Σκόρτσα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 69′ Σεχολάρι – 44′ Σαββίδης
ΔΟΚΑΡΙΑ: 47′ Γκίνο, 92′ Ρουγκάλας – 71′ Σκόρτσα, 91′ Μπαμπά, 92′ Σκόρτσα
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Τ. Ματάισεν): Μοσχονάς, Ζιάμπαρης, Ρουγκάλας, Αχείμαστος, Κακαράς, Τεγούσης, Μουστόγιαννης, Λύρας (69′ Μπαστάνης), Γκίνο, Μακρίδης (59′ Λεοντίου), Σεχολάρι
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος: Χουάντερσον, Κοντοδήμος, Κοντέων, Σαββίδης, Μπουκουβάλας, Λίμα, Πουρτουλίδης (75′ Παληγεώργος), Ιντζόγλου, Σιτραβάνης (88′ Κουρδάκης), Τσιλιανίδης, Χιονίδης (54′ Σκόρτσα).

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Αιγινιακός – Νίκη Βόλου 0-1

Ηρακλής Ψαχνών – Χανιά 1-2

Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα 0-0

Φωστήρας – Ηρακλής 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1.Κέρκυρα 16

2.Νίκη Βόλου 16

3.Ηρακλής Ψαχνών 13

4. Ολυμπιακός Βόλου 13

5.Ηρακλής 12

6.Χανιά 11

7.Φωστήρας 9

8. Αιγινιακός 9

 

Η επόμενη αγωνιστική (9η, 11/5)

ΑΟ Χανιά – Κέρκυρα
Ηρακλής – Ηρακλής Ψαχνών
Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου
Φωστήρας – Αιγινιακός

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

10η αγωνιστική: Τετάρτη 14 Μαΐου
Ηρακλής – ΑΟ Χανιά
Κέρκυρα – Νίκη Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών – Αιγινιακός
Ολυμπιακός Βόλου – Φωστήρας

11η αγωνιστική: Τρίτη 20 Μαΐου
ΑΟ Χανιά – Νίκη Βόλου
Αιγινιακός – Ηρακλής
Φωστήρας – Κέρκυρα
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών

12η αγωνιστική: Σάββατο 24 Μαΐου
Αιγινιακός – ΑΟ Χανιά
Νίκη Βόλου – Φωστήρας
Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής Ψαχνών