Πανηγυρίζει η Σαμοθράκη! Άνοδος στην Α’ ΕΠΣ Έβρου του ΣΑΟΣ χωρίς… αγώνα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου κατέκτησε η ομάδα της Σαμοθράκης ΣΑΟΣ, μετά τη νίκη της στα χαρτιά επί του Αρίστεινου, που δεν προσήλθε στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής. Έτσι αν και θεωρητικά το Αρίστεινο θα έπαιρνε αυτό την άνοδο σε περίπτωση νίκης, μη προσερχόμενο χάρισε το παιχνίδι στα χαρτιά και κατά συνέπεια την άνοδο στο ΣΑΟΣ, που έτσι αναδείχθηκε πρωταθλητής.

 

Δεδομένου ότι δεν προσήλθε για τον τελευταίο αγώνα η ομάδα του Αριστεινου, πραγματοποιήθηκε τελικά φιλικός και άκρως πανηγυρικός αγώνας μεταξύ των αθλητών της ΣΑΟΣ με… τους διαιτητές που προσήλθαν για τον προγραμματισμένο αγώνα. Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο “Μιχαήλ Χανός” για να γιορταστεί η άνοδος της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Α κατηγορία του Νομού Έβρου, γεγονός που επιτυγχάνεται πρώτη φορά για οποιαδήποτε ομάδα της Σαμοθράκης!

Στο τέλος του αγώνα έγινε πανηγυρική τελετή απονομής του κυπέλλου του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ  Έβρου και απονομή αντίστοιχων μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Γιώργο Χανό, στον οποίο ακολούθως απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από την ομάδα του ΣΑΟΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισήμανε με σχετικό δελτίο Τύπου και ο Δήμος Σαμοθράκης, δεν ήταν μόνο το Αρίστεινο που δεν παραβρέθηκε στο νησί αλλά και κανένας εκπρόσωπος της ΕΠΣ για την απονομή.

Η ομάδα αφιέρωσε την διάκριση και την άνοδο στους εκλιπόντες Βασίλη Βασιλούδια, Θανάση Βότσο, Μάκη Μαλτέζο και στον εκλιπόντα ιδρυτή του ΣΑΟΣ  Μανώλη Γιατράκη. Να σημειωθεί ότι  η ομάδα κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα με διαφορά 5 βαθμών από τη δεύτερη ομάδα του Αρίστεινου.

 

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο δήμαρχος Σαμοθράκης “συγχαίρει παίκτες και παράγοντες που συνέβαλλαν όλο το χρόνο στο να επιτευχθεί ο μεγάλος αυτός στόχος και ο οποίος βάζει όλους μας μπροστά σε περισσότερες υποχρεώσεις για τον επόμενο χρόνο”.