Επέστρεψε γεμάτη εμπειρίες από το Μπακού η Ελένη Σαλινούδη

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Χωρίς να καταφέρει να επιστρέψει με μία διάκριση αλλά έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, επιστρέφει από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η Ελένη Σαλινούδη. Η αθλήτρια του Α.Κ. Ορεστιάδας έλαβε εκεί μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών – Γυναικών.

Η Σαλινούδη στάθηκε άτυχη στην κλήρωση, αφού αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της κατηγορίας των +73 κιλών με την κροάτισσα Μία Ράντος και ηττήθηκε με 11-9 στα σημεία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κροατία έχει σπουδαία παράδοση στο ευρωπαϊκό ταεκβοντό και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας τις περισσότερες διακρίσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στους συγκεκριμένους αγώνες εφαρμόστηκαν ορισμένες αλλαγές στους κανονισμούς, οι οποίες έγιναν γνωστές στην ελληνική αποστολή μόλις… μία ημέρα πριν τους αγώνες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας και αφομοίωσής τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Θρακιώτισσα απέδειξε ότι με μεράκι, όρεξη και σκληρή καθημερινή προπόνηση, έχει λαμπρό μέλλον στο άθλημα.