Εξαιρετική παρουσία των ομάδων της Θράκης στο τουρνουά «Χρήστος Μπάτσης»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–   Ιδιαίτερα θετική ήταν η παρουσία των τεσσάρων Ακαδημιών της Θράκης που έλαβαν μέρος στο 1ο τουρνουά «Χρήστος Μπάτσης» που διοργάνωσε ο ΑΟ Καβάλας στην μνήμη του προέδρου της.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά «Χρήστος Μπάτσης» που διοργάνωσε ο ΑΟ Καβάλας με την συμμετοχή 13 Ακαδημιών και 550 νεαρών ποδοσφαιριστών, να υπενθυμίσαμε πως στον τουρνουά μετείχαν και 4 Ακαδημίες από την Θράκη ο λόγος για τους Skoda Ξάνθη, Ορφέα Ξάνθης, Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων Κομοτηνής  και Ατρόμητο Χρύσας.

Στους γεννηθέντες το 1999-2000 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ορφέας Ξάνθης που κέρδισε στον τελικό την SkodaΞάνθη με 1-0 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια), ενώ ο Σπάρτακος Κομοτηνής κατέλαβε την 5η θέση.

Στους γεννηθέντες το 2001-2002 ο Ορφέας Ξάνθης κατέλαβε και εκεί την πρώτη θέση κερδίζοντας στον τελικό την Δόξα Δράμας, ενώ η SkodaΞάνθη κατέκτησε την 3η θέση.

Στην κατηγορία των γεννηθέντων το 2003 ο Ορφέας βγήκε δεύτερος χάνοντας στον τελικό από τον Απόλλων Δήμητρας, με τον Σπάρτακο Κομοτηνής να καταλαμβάνει την 3η θέση και τον Ατρόμητο Χρύσας την 6η. 

Στους γεννηθέντες το 2004 ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων κατέλαβε την 5η θέση, ενώ  στους 2005 η ομάδα της Κομοτηνής βγήκε επίσης 5η. 

Τέλος στους γεννηθέντες το 2006 η Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης κατέλαβε την 4η θέση ενώ αυτή του Σπάρτακου την 5η.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία 2007-2008 δεν μετείχε καμία Ακαδημία της Θράκης