Νίκη του ΓΑΣ επί της Ασπίδας σε Θρακιώτικο φιλικό εν όψει Βόνιτσας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Σε ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι που δεν κρατήθηκε επίσημα σκορ, ο ΓΑΣ Κομοτηνή στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το μπαράζ της Κυριακής με τη Βόνιτσα, κέρδισε την Ασπίδα Ξάνθης την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Ευμοίρου Ξάνθης. Η ομαδα της Κομοτηνής έδειξε σε καλή κατάσταση παρόλο που η Ασπίδα έχει χαλαρώσει με την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Β΄Εθνική.

Το φιλικό αυτό δείχνει μεταξύ άλλων και τις καλές σχέσεις των δυο ομάδων και των αντιπαλων προπονητών Νεοκλή Λεμονίδη και Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, παρόλο που οι δυο Θρακιώτικες ομάδες, έχοντας τους ίδιους στόχους από νωρίς, συγκρουστηκαν μεταξύ τους για την προνομιούχο δεύτερη θέση της Γ΄κατηγορίας μπάσκετ, με τελική νικήτρια την ομάδα της Ασπίδας.

Σκοπός του προπονητή του ΓΑΣ Νεοκλή Λεμονίδη ήταν να κρατήσει σε εγρήγορση του παίχτες με ένα δυνατό παιχνίδι και το θρακιώτικο φιλικό προσφερόταν για αρκετές δοκιμές και τα συμπεράσματα ήταν θετικά για την ομάδα της Κομοτηνής, παρόλο που η Ασπίδα έχει τελειώσει επιτυχημένα το πρωτάθλημα και είναι λογικό να βρίσκεται σε περίοδο χαλάρωσης.

Το φιλικό έληξε με τους παίκτες της Ασπίδας να εύχονται καλή επιτυχία σε αυτούς του ΓΑΣ ώστε του χρόνου οι δύο ομάδες να είναι ξανά αντίπαλες, αλλά αυτή τη φορά σε ανώτερη κατηγορία.  Πάντως, η ομάδα του ΓΑΣ έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση εν’ όψει του νοκ άουτ παιχνιδιού μπαράζ με τη Βόνιτσα που θα διεξαχθεί σε γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη (11/5, 17:30, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).