Η Κομοτηνή τρίτος (και τελευταίος) σταθμός των εαρινών Street Relays!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η Ραφήνα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της νέας διοργάνωσης Street Relays, στις 13 Απριλίου. Ακολούθησε η Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή και ο πρώτος ανοιξιάτικος κύκλος  αυτής της σειράς των αγώνων ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή 11 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Ήδη τα δύο πρώτα Street Relays αγκαλιάστηκαν από τους αθλητές και προκάλεσαν το ενδιαφέρον απλού κόσμου που έσπευσε να δει αλλά και να λάβει μέρος στους αγώνες. Συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στο δρομικό κίνημα.

H νέα αυτή πρωτοποριακή σειρά αγώνων με αθλητική και κοινωνική διάσταση, μοναδική για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα, έκανε την εμφάνισή της στην χώρα από τον προηγούμενο μήνα, ενισχύει και συμπληρώνει τους επιτυχημένους αγώνες δρόμου που διεξάγονται σε όλη την ελληνική επικράτεια και βάζει την Κομοτηνή και την Θράκη στο επίκεντρο.

Τα Greek Relay Series είναι μία σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών, στους οποίους για πρώτη φορά έρχονται να ταυτιστούν τόσο πολύ και να συνυπάρξουν αρμονικά κάτω υπό μία σκέπη ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός. Η σειρά αυτή λοιπόν, μετά την Ραφήνα και την Θεσσαλονίκη, έρχεται και ολοκληρώνει την εαρινή παρουσία της στην Κομοτηνή! 

Συμμετέχοντες μπορούν να είναι όλοι, και αθλητές, αλλά και απλοί αθλούμενοι πολίτες (δρομείς και περιπατητές), που θα βρεθούν όλοι μαζί να παίρνουν μέρος στην πρώτη σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει ετησίως ξεχωριστό αθλητικό γεγονός.

Διοργανωτής του  1ο Αγώνα Σκυταλοδρομιών Δρόμου, με την επωνυμία Komotini Street Relays 2014”,  που αποτελεί μέρος της σειράς αγώνων Βίκος Relays 2014, είναι ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Ερμής σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τον Γ.Σ. Ηροδικο Κομοτηνής και τον Σύλλογο “Περπατώ”.

Πολύ περισσότερο όμως στοχεύει στο να παρακινήσει και να γαλουχήσει τους απλούς πολίτες στην κουλτούρα της άθλησης, ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν αυτό που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν και προσέφεραν στην ανθρωπότητα πριν πολλές χιλιάδες χρόνια.

Στα Street Relays (σκυταλοδρομίες δρόμου) οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί είναι σε κεντρικά σημεία των πόλεων και είναι κυρίως κυκλικές, ώστε να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, οι θεατές να μην είναι διασκορπισμένοι, να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και να συμμετέχουν ενεργά εμψυχώνοντας ομάδες και δρομείς.

Στον αγώνα σκυταλοδρομιών της Κομοτηνής, οι ομάδες θα αποτελούνται από 3 άτομα (άνδρες, γυναίκες, μικτές), ενώ η απόσταση δεν θα υπερβαίνει τα 3χλμ. για τον κάθε συμμετέχοντα. Θα διεξαχθούν με το ηλιοβασίλεμα και στο πλαίσιο των μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια», αλλά και σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που θα έχει εκείνη την ημέρα και το ετήσιο συνέδριό του.

Οι αγώνες της Κομοτηνής θα είναι απογευματινοί με ώρα έναρξης τις 5μμ. και πρώτη εκκίνηση από τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για τον ατομικό αγώνα 12χλμ. που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσουν τα Street Relays με ομάδες των 3 δρομέων που θα διανύουν έκαστος από 2χλμ. σε κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης, ενώ κι εδώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικές σκυταλοδρομίες για ηλικίες 7-12 ετών. Το κλείσμο των εκδηλώσεων θα γίνει με τον αγώνα δυναμικού βαδίσματος.

Το μήνυμα αυτής της νέας σειράς αγώνων είναι ξεκάθαρο: «Βγαίνουμε στους δρόμους για να βαδίσουμε, να τρέξουμε, να βελτιώσουμε την υγεία μας, να καταπολεμήσουμε το άγχος, να αποκτήσουμε καλή διάθεση, να απολαύσουμε, να βρούμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να ανακαλύψουμε την ομορφιά της πόλης μας χωρίς οχήματα, να γνωρίσουμε και να μυηθούμε στην  αθλητική κουλτούρα και το ομαδικό πνεύμα».

Το ThrakiSportS, κοντά σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, στηρίζει και αυτήν την νέα προσπάθεια, θα καλύψει τους αγώνες με ρεπορτάζ και φωτογραφίες, αλλά μέχρι τότε προτρέπει τους αναγνώστες του να σπεύσουν και να δηλώσουν συμμετοχή, συμβάλλοντας στο να γίνει ο αγώνας αυτός θεσμός για την Θράκη μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ