Η τελευταία πάσα του Σιδηρόπουλου, το τελευταίο μπλοκ του Παπάζογλου…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Με τα μάτια τους βουρκωμένα και ξεσπώντας σε κλάματα είπαν αντίο στην ενεργό δράση οι Άκης Σιδηρόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου, δύο μεγάλες μορφές του Εβρίτικου βόλεϊ, που αποχαιρέτισαν το Σάββατο την ενεργό δράση με το τέλος του τρίτου τελικού του Εθνικού απέναντι στον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή καριέρα γεμάτη συγκινήσεις.

Ο πασαδόρος κι ο κεντρικός του Εθνικού, σίγουρα θα ήθελαν να ολοκληρώσουν την καριέρα τους με έναν τίτλο, ωστόσο η μεγάλη πορεία της ομάδας της Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό με τη τεράστια αγάπη του κόσμου αναμφίβολα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτούς. Ειδικά για τον αρχηγό Άκη Σιδηρόπουλο, που είδε σαν ταινία να περνάνε στους τελευταίους πόντους του αγώνα 31 χρόνια καριέρας, ζήτησε αλλαγή, αποθεώθηκε από τον κόσμο και ξέσπασε σε λυγμούς μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή του.

“Πάτησα το πόδι μου για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο τον Σεπτέμβριο του 1983. Στους τελευταίους πόντους έβλεπα να περνάνε σαν ταινία μπροστά μου όλα αυτά που έζησα στο βόλεϊ. Όλα τα ωραία τελειώνουν κάποια στιγμή. Ζήτησα από τον Μουστακίδη να με βγάλει γιατί δεν άντεξα από τις φωνές των φιλάθλων. Ανατρίχιασα με την αντίδρασή τους, ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, αλλά έπρεπε να σταματήσω. Πρέπει να σταματάς όταν πρέπει, για να σε θυμούνται και να μην σε λυπούνται. Ξεπέρασα πλέον τα 40. Πάντα θα είμαι κοντά στη ομάδα, γιατί δεν θα είμαι απλός φίλαθλος, αλλά δεν ξέρω το πόστο. 31 χρόνια είναι αυτά, δεν ξεχνιούνται. Θα ήθελα η τελεία να μπει με έναν τίτλο. Περιμέναμε το φινάλε να είναι καλύτερο, όμως ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και διαχειρίστηκε τα προβλήματα που είχε. Για μας ήταν πολύ δύσκολο λόγω απειρίας. Μας έδωσε δύο ευκαιρίες στην Αθήνα που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Ωστόσο είναι τεράστια ευτυχία η φετινή χρονιά για τον Εθνικό. Δεν στεναχωριέμαι για εμένα για την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά για αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο, που ήταν διαρκώς δίπλα μας όλη την χρονιά”, είπε ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Αν για τον Σιδηρόπουλο ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος θα σημάνει και το τέλος της καριέρας του, καθώς το είχε αποκαλύψει από το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Σκρα τον περασμένο Νοέμβριο, αρκετοί έδειξαν έκπληξη από την απόφαση του (συνομήλικού του σχεδόν και συγκατοίκου του στις εκτός έδρας αποστολές της ομάδας) Γιώργου Παπάζογλου. Ανάμεσα σε αυτούς που ξαφνιάστηκαν δεν έκρυψε ότι ήταν και ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, που έσπευσε σε δηλώσεις του να τονίσει ότι ελπίζει η απόφαση να μην είναι οριστική και να μπορέσει να μεταπειστεί. Πάντως, ο Παπάζογλου, έδειξε το βράδυ του Σαββάτου να έχει λάβει την απόφασή του: “Είναι δύσκολη η ώρα. Ξεκίνησα να παίζω το 1989. Αυτή η ομάδα είναι για χειροκρότημα και πάντα θα είναι μέσα στην καρδιά μου. Όσο για την επόμενη μέρα; Σίγουρα θα είμαι κοντά στο βόλεϊ, αν και δεν ξέρω σε ποιο πόστο”.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ