Παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ ο Σολάρι! Τα γκολ και οι δηλώσεις του

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το βραβείο του πρώτου σκόρερ έλαβε ο ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθη Εστεμπάν Σολάρι, που σημείωσε 16 γκολ στην Super League. Ο αργεντινός επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας και με την βοήθεια των συμπαικτών του κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και να περιληφθεί στην ιδανική ομάδα (Best Team) της χρονιάς κι ως εκ τούτου τιμήθηκε για την κορυφαία αποτελεσματικότητά του.

Την Δευτέρα το βράδυ για 5η σερί σαιζόν διοργανώθηκαν τα Βραβεία Nova Super League 2014 όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του ελληνικού πρωταθλήματος για τις επιδόσεις τους. Ο Εστεμπάν Σολάρι σκόραρε στους παρακάτω αγώνες κερδίζοντας την 1η θέση.

2η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Πανθρακικός 1-0
5η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Άρης 2-0
7η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Απόλλων Σμύρνης 3-2 (2 γκολ)
8η αγωνιστική: ΑΕΛ Καλλονής – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-5 (3 γκολ – MVP Αγωνιστικής)
12η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Παναιτωλικός 3-1
14η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Βέροια 3-0
16η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΦΗ 2-1
20η αγωνιστική: Εργοτέλης – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2
27η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Λεβαδειακός 4-1 (2 γκολ)
32η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Πλατανιάς 2-3
34η αγωνιστική: SKODA ΞΑΝΘΗ – Παναθηναϊκός 3-1 (2 γκολ)

Ο Σολάρι αμέσως μετά την βράβευσή του δήλωσε: «Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στους συμπαίκτες μου στην Skoda Ξάνθη γιατί χωρίς την βοήθειά τους δεν θα είχα φτάσει εδώ. Επίσης θέλω να το αφιερώσω στην γυναίκα μου και στα παιδιά μου για την βοήθεια και την αμέριστη υποστήριξή τους».

Κατά την διάρκεια της εκπομπής σχολίασε: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι της παραμονής. Είμαστε σε φάση προετοιμασίας και έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Είμαστε συγκεντρωμένοι γι’ αυτό το ματς. Χωρίς αμφιβολία η Ελλάδα έχει αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εάν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό οι άλλες ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Αυτό αποδείχθηκε και απ’ το ότι η Skoda Ξάνθη τερμάτισε σε αυτή τη θέση αν και είναι αρκετά ποιοτική ομάδα.
Όλα τα γκολ ήταν σημαντικά αλλά τα τελευταία με τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά σημαντικά γιατί έτσι έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Ελπίζω να μπορέσω να σκοράρω και στα μπαράζ γιατί είναι πολύ σημαντική αναμέτρηση.
Η Skoda Xanthi μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα μετά από έναν τραυματισμό που είχα στην Κύπρο και την ευχαριστώ γι’ αυτό.
Νομίζω ότι οι αμυντικοί του Ολυμπιακού με δυσκόλεψαν πιο πολύ ενώ ο τερματοφύλακας της Βέροιας με εντυπωσίασε αρκετά. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου καθώς και στους συμπαίκτες μου καθώς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς αυτούς.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα 16 γκολ του Σολάρι επιτεύχθηκαν σε σύνολο 11 αγώνων στους οποίους η Skoda Ξάνθη πήρε 9 νίκες ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο και σε άλλο ένα η ξανθιώτικη ομάδα ηττήθηκε.

Η τελευταία φορά που ένας παίκτης ομάδας εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ήταν ο Ίμρε Μπόντα, τη σεζόν 1988-89 με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Βέβαια, τότε είχαμε το παράδοξο του υποβιβασμού της ομάδας του Βόλου. Ελπίζουμε να μην διατηρηθεί αυτή η περίεργη “παράδοση”…

[iframe class=”sfmvideo” src=”http://www.sport-fm.gr/videos/1027404/embed” width=”530″ height=”305″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″ frameborder=”0″ scrolling=”no”]