O στόχος του Πανθρακικού για τη νέα σεζόν και οι επιθυμίες του Άκη Μάντζιου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ο τεχνικός του Πανθρακικού μίλησε για τον σχεδιασμό του Πανθρακικού για τη νέα χρονιά στο ραδιόφωνο του Σπορ FM, λίγο πριν πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League.

«Από τη στιγμή που κάναμε μία εξαιρετική σεζόν φέτος, θέλουμε το ίδιο και για του χρόνου. Θέλουμε ο Πανθρακικός να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα και να γίνει μία από τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Εκείνο που θέλουμε για του χρόνου είναι να βάλουμε περισσότερους νέους παίκτες από την ευρύτερη περιοχή. Έχει τις δυνατότητες ο Πανθρακικός γιατί έχει ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, υπάρχει οικογενειακό κλίμα και χρειάζεται υπομονή και να μην γίνουν γρήγορα βήματα. Για αυτό είπα ότι πρέπει σιγά-σιγά να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα», σχολίασε ο Μάντζιος.

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, πριν τον αγώνα, είπε: «Είναι ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη ψυχολογία από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος από την απώλεια και την εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι, όμως, μία έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες και περιμένω διαφορετικό ματς. Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας να αφήσουν πίσω την εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου. Ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν αυτό το παιχνίδι. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα και υπάρχουν παίκτες με εμπειρία στο ρόστερ της και οφείλει να αφήσει πίσω της αυτό τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Δεν παύει να είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αν ο προπονητής (Αναστασίου) κρίνει να παίξει επιθετικά, έτσι πρέπει να κάνει. Πριν δεν μπορούμε να πούμε κάτι, μετά μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα. Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η αμυντική του συμπεριφορά, αφού όλοι αμύνονται από τον σέντερ φορ μέχρι τον τερματοφύλακα. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει αρκετή ποιότητα και το πιο σημαντικό είναι να δείξει πως άφησε πίσω του τον τελικό του Κυπέλλου».

Για τη φετινή πορεία του «τριφυλλιού»: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία καινούργια ομάδα, με αρκετά νεαρά σε ηλικία παιδιά. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό. Στην αρχή δεν είχε σταθερότητα, λόγω του γεγονότος ότι ήταν μία καινούργια ομάδα. Σταδιακά φάνηκε η δουλειά μέσα στο γήπεδο και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε στον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε τον προπονητή και σημασία έχει και η παρουσία του Μπεργκ, ο οποίος έδειξε ότι κολλάει με την ομάδα και με την φιλοσοφία του συλλόγου. Είναι ένας επαγγελματίας και πολύ καλός χαρακτήρας».

Για το άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στον Αστέρα και τον Ατρόμητο: «Είναι και οι δύο ομάδες που έχουν ανέβει επίπεδο, καθώς έχουν υγεία, εγκαταστάσεις και επενδύουν στα τμήματα υποδομών τους. Σε αυτό το παιχνίδι είναι καθαρά θέμα τακτικής, αφού έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει και αν ο Ατρόμητος μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Περιμένουμε να γίνει ένα καλό ματς, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ τακτική».