Δια χειρός Μάνου Γαβριηλίδη το κύπελλο στον… Πανερυθραϊκό

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Μία ημέρα πριν παραδώσει στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου την κούπα του πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης και τρεις αφότου παραβρέθηκε στην Κατερίνη στον τελικό αγώνα του Regions Cup με την ΕΠΣ Εύβοιας, ο Μάνος Γαβριηλίδης είχε άλλη μία… κούπα να παραδώσει.

 

Ο λόγος για το Κύπελλο Ερασιτεχνών! Ο τελικός της διοργάνωσης διεξήχθη το Σάββατο στην Κόρινθο και νικητής αναδείχθηκε ο Πανερυθραϊκός που ολοκλήρωσε μια εκπληκτική σεζόν επιτυγχάνοντας τρεμπλ (είχαν προηγηθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΠΣΑ).

Ο Πανερυθραϊκός, ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας δηλαδή, επικράτησε στον τελικό που διεξήχθη στην Κόρινθο με 2-1 του Ερμή Κιβερίου, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που ωστόσο χάλασε στο φινάλε, όταν ένα μαρκάρισμα στις καθυστερήσεις έγινε η αφορμή να συμπλακούν οι παίκτες των δύο ομάδων και να υπάρξει δεκάλεπτη διακοπή του αγώνα, πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

Ο Πανερυθραϊκός κατάφερε στο 7’ να προηγηθεί με εξαιρετικό πλασέ του… Τσίπρα (καμία σχέση με τον γνωστό πολιτικό). Στο 52’ ο Μπεξής ισοφάρισε σε 1-1, αλλά η χαρά του Ερμή δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 55’ ο Παπάζογλου με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης βρέθηκε στον τελικό και τον παρακολούθησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ και υπό αυτήν την ιδιότητα, ο κομοτηναίος παράγοντας ήταν εκείνος που παρέδωσε το κύπελλο στον αρχηγό των νικητών.

Αυτή η υποχρέωση του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης ήταν πιθανότατα και ο λόγος που ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και Δόξα Σώστη δεν έγινε Σάββατο, όπως τα υπόλοιπα παιχνίδια αλλά μετατέθηκε για την Κυριακή, ώστε να πραγματοποιηθεί και η απονομή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι κυπελλούχοι κάθε ΕΠΣ, ωστόσο στην φετινή διοργάνωση δεν συμμετείχαν οι κυπελλούχοι των τριών νομών της Θράκης. Αυτός της Ξάνθης έτσι κι αλλιώς κρίθηκε μόλις την Κυριακή υπέρ του Κουτσού, αλλά και οι Ίασμος και Εθνικός από Ροδόπη και Έβρο δεν θέλησαν να λάβουν μέρος για οικονομικούς λόγους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι πέρα από “δικό μας” πρόεδρο Επιτροπής Κυπέλλου, η Θράκη έχει και σπουδαία παράδοση στον θεσμό, με την ΑΕ Διδυμοτείχου και την Ασπίδα Ξάνθης να έχουν κατακτήσει το τρόπαιο το 1980 και το 1992 αντίστοιχα και άλλες δύο ομάδες να έχουν φτάσει στον τελικό: τον ΑΟ Αλεξανδρούπολης το 1972 και την ΑΕ Ποντίων Ροδόπης )Δόξα Υφαντών) το 1997.