Διασυρμός της Ρόμα (απόντος Τοροσίδη) στέφει πρωταθλήτρια την Γιούβε

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η Γιουβέντους χωρίς να αγωνιστεί ακόμα, κράτησε και μαθηματικά για τρίτη σερί χρόνια το στέμμα της στην Ιταλία μετά την ήττα της Ρόμα στην Σικελία από την Κατάνια (4-1) για την 36η αγωνιστική της Serie A. Ήταν η πρώτη ήττα της Ρόμα μετά από 9 συνεχόμενες νίκες, ενώ ο  Βασίλης Τοροσίδης δεν συμμετείχε στο διασυρμό της ομάδας του, αφού παρέμεινε στον πάγκο.

Ο προπονητής της Ρόμα, Ρούντι Γκαρσία το είχε πει πριν το ματς, ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, όμως δύσκολα θα περίμενε κάποιος αυτό το αποτέλεσμα στο «Μασιμίνο», Η Κατάνια έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή και έγινε η πρώτη ομάδα που βάζει τέσσερα γκολ στην υπηρεσιακή άμυνα των Τζαλορόσι, που γνώρισαν μόλις την τρίτη ήττα τους στην Serie A. Στο 26′ κρύφτηκε το τόπι με τον Σεμπάστιαν Λέτο να κάνει τακουνάκι και τον Μαριάνο Ισκο να τελειώνει τη φάση και ο οκτώ λεπτά μετά, ύστερα από την πάσα του Μπερχέσιο ξανά ο Αργεντινός χαφ με ωραίο σουτ με το εξωτερικό έδωσε καθαρό προβάδισμα νίκης στους Σικελούς (2-0).

Πριν έρθει ο ημίχρονο η Ρόμα μείωσε, όταν μετά από μπαλιά του Ντε Ρόσι, ο Φλορέντσι έδωσε με κεφαλιά πάρε-βάλε στον Τότι και ο capitano μείωσε σε 2-1. Ο προπονητής της Κατάνια, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, είχε πει ότι «αυτή η φανέλα θέλει σεβασμό» και οι Ελεφάντι αντί να καθίσουν πίσω στην επανάληψη για να προστατέψουν το 2-1, πίεσαν πολύ, έπαιξαν επιθετικά και δικαιώθηκαν. Στο 56′ μετά το δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Λέτο και την επέμβαση του Ντε Σάνκτις ο Μπερχέσιο έκανε το 3-1 σχεδόν στην κενή εστία, ενώ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 79′ ο Πάμπλο Μπαριέντος με εξαιρετικό αριστερό σουτ το οποίο δεν ήταν δυνατόν να αποκρούσει ο πορτιέρε της Ρόμα.