Football League: Ροπαλιά Ηρακλή σε Νίκη, πρώτη η Κέρκυρα, γρίφος η αντίπαλος της Ξάνθης

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Τελείωσε ο πρώτος γύρος των πλέι οφ με την 7η αγωνιστικη της Football League και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τις ομάδες που θα ανέβουν απ’ευθείας στη Super League και την τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη στα μπαράζ. 

Σήμερα ο Ηρακλής ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο του χαρτί απέναντι στη Νίκη Βόλου, με τον «γηραιό» να πετυχαίνει το στόχο του σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο «Καυτανζόγλειο» και να «γκρεμίζει» την ομάδα από της Μαγνησίας από την κορυφή της πρώτης θέσης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Κερδισμένη της αγωνιστικής η Κέρκυρα, που νωρίτερα νίκησε εντός έδρας τον Αιγινιακό, ενώ δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στα Ψαχνά ο Ηρακλής, με τον Φωστήρα να ισοφαρίζει στο τέλος. Τέλος, ο Ολυμπιακός Βόλου που ευελπιστούσε να αρχίσει την αντεπίθεσή του από το εντός έδρας παιχνίδι με τα Χανιά, αλλά στο τέλος, έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και μάλλον ευχαριστημένος θα πρέπει να έμεινε από τον βαθμό της ισοπαλίας.

«Ζωντανός» ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Στο «Καυταζόγλειο» ο Ηρακλής είδε δοκάρι στο 5ο λεπτό με τον Ζαχόρα, οι παίκτες της Νίκης απάντησαν με τον Ανιέτε στο 59′ και στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι σκόραραν το νικητήριο γκολ με τον Σιατραβάνη.
Στο 81′, μετά από ένταση εντός αγωνιστικού χώρου, ο Ματσούκας είδε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τον «γηραιό» με 10 παίκτες για τα τελευταία δέκα λεπτά. Σε αυτά ωστόσο, τα νεύρα ήταν έντονα, ειδικά για τους φιλοξενούμενους που έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να πάρει το σπουδαίο αυτό τρίποντο και να μένει ζωντανός στην διεκδίκηση της ανόδου.

Ο Φωστήρας «χτύπησε» στο 90′

Στα Ψαχνά ο γηπεδούχος Ηρακλής, έπειτα από ένα κακό και χωρίς σημαντικές στιγμές πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπουμάλ στο 49′ και κρατούσε το τρίποντο, που τον έστελνε στην κορυφή, μέχρι το 90′.
Σε εκείνο το σημείο και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιώργος Λύρας με προβολή από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 Να σημειωθεί πως ο προπονητής του Φωστήρα, Τζάκι Ματάισεν, λόγω προβλήματος υγείας παρακολούθησε την προσπάθεια των παικτών. του από την κερκίδα.

Ο Μπαλντοβαλίεφ καθάρισε για την Κέρκυρα

Δύο γκολ από τον Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ σε διάστημα τριών λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (28′, 30′) ήταν αρκετά για την Κέρκυρα προκειμένου να ξεπεράσει εντός έδρας το εμπόδιο του Αιγινιακού και να επικρατήσει με 2-0.
Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Ιονίου στα πλέι οφ, αλλά ήταν αρκετή για να φέρει την Κέρκυρα μόνη πρώτη στη βαθμολογία, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τη Νίκη Βόλου. Αντίθετα ο Αιγινιακός ήταν και πάλι απογοητευτικός, έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο παιχνίδι, χάνοντας κι άλλο έδαφος στη διεκδίκηση της ανόδου.

Γκέλα για Ολυμπιακό στον Βόλο

Αρκετά κακό θέαμα είχε το πρώτο ημίχρονο, στον αγώνα του Βόλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τα Χανιά. Στην επανάληψη, αν και κανείς θα περίμενε τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέσει και να βγει πιο σωστά μπροστά ώστε να πάρει την νίκη, τα Χανιά ήταν αυτά που έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ειδικά με τον Μαραγκουδάκη για να φύγουν με το διπλό από τον Βόλο.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα, θα μπορούν να αισθάνονται και τυχεροί, καθώς στο 90+4′, τα Χανιά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μανωλά και Μαραγκουδάκη να μην μπορούν να σκοράρουν.

Tα στοιχεία των αγώνων

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 28′, 30′ Μπαλντοβαλίεφ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ. Γρηγορίου): Βρονταράς, Βλάχος, Βενέτης, Κουτσόπουλος (3′ Γκόμεζ), Ραπτάκης, Καραδέμητρος, Μαραγκός, Ζορμπάς (46′ Κρητικός), Μπεριάν, Μπαλντοβαλίεφ, Σουάνης (77′ Κόντος).
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νικολαϊδης): Τόλιος, Κωνσταντινίδης, Γιαζιτζόγλου (46′ Ζούρκος), Δήμου, Σαμαράς, Δερμιτζόγλου (35′ Μανζάνο), Φαμπίνιο (74′ Χατζής), Πέντα, Γεωργίου, Κουτσοσπύρος, Μπελόν.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ 1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 49′ Μπουμάλ / 90′ Λύρας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θ. Γράφας): Αθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Παληγεώργος, Τζανής, Μπακομήτρος, Β. Πατσατζόγλου, Τσιμότζι (46′ Γκεμίσης), Τσούτσης (62′ Σταματής), Μπουμάλ (83′ Ντελέκος), Κρητικός, Γκμπαγκουίντι.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Τ. Ματάϊσεν): Μοσχονάς, Αχείμαστος, Γαρουφαλιάς, Ρουγκάλας, Ζιαμπάρης, Μουστόγιαννης, Τεγούσης (62′ Σμυρλής, 74′ Λεοντίου), Γκίνο, Κακαράς, Γ. Μπαστάνης (71′ Λύρας), Σεχολάρι.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 60′ Σιατραβάνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Αρτας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 81′ Ματσούκας
ΔΟΚΑΡΙΑ: 5′ Ζαχόρα / 59′ Ανιέτε
ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (90+1′ Κουρούπης), Λίμα, Σιατραβάνης (74′ Παληγεώργος), Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Ζάχορα (90+5′ Κουρδάκης), Ματσούκας, Σαββίδης/
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Ακασού (66′ Ζουλιώτης), Σοϊλέδης, Γιώτας, Ρεπετσάς, Πινέϊρο, Σουλίδης, Ρονκάτο (86′ Γκότοβος), Ισάακ (61′ Μανουσάκης), Ανιέτε, Τζιώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΧΑΝΙΑ 0-0
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τερετίδης (Καβάλας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Κωστούλας (67′ Ζέρης), Αρβανίτης, Ρόκας, Κριστόμπαλ, Κατσίκης (46′ Δεινόπαπας), Μπρέσκα, Μόνχε (70′ Ιωάννου), Γκούρμα
ΧΑΝΙΑ (Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Πιθαρούλης, Πότσι, Πάγκαλος, Τσατσαρής (85′ Χατζησαϊας), Βαλλιανός (76′ Τσάτσος), Κοσταντίνοφ (58′ Καμπλιώνης), Μαραγκουδάκης

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Ηρακλής Ψαχνών – Φωστήρας 1-1 (49′ Μπουμάλ / 90′ Λύρας)

Κέρκυρα – Αιγινιακός 2-0 (28′, 31′ Μπαλντοβαλίεφ)

Ολυμπιακός Βόλου – Χανιά 0-0

Ηρακλής – Νίκη Βόλου 1-0 (60′ Σιατραβάνης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Κέρκυρα 15

Hρακλής Ψαχνών 13

Νίκη Βόλου 13

Ολυμπιακός Βόλου 12

Φωστήρας 9

Αιγινιακός 9

Ηρακλής 9

Χανιά 8

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Τετάρτη 7 Μαΐου

Ηρακλής Ψαχνών – Χανιά 15.30

Αιγινιακός – Νίκη Βόλου 15.30

Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα 18.00

Φωστήρας – Ηρακλής 18.00