Πανηγυρίζει το Κουτσό! Στα πέναλτι κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης ο Παύλος Μελάς!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παύλος Μελάς Κουτσού κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης, κερδίζοντας σε έναν συγκλονιστικό τελικό τον Αστέρα Μαγικού με 4-2 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 η παράταση) στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων.

Ήταν ένα παιχνίδι – διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης. Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός με τον Αστέρα να μπαίνει με τρομερή επιθετικότητα και να αγγίζει δύο φορές το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο τόσο η κεφαλιά του Αργυρίου στο 1’  όσο και η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μελισσόπουλου κατέληξαν στο οριζόντιο δοκάρι του Αναστασιάδη.

Ό,τι δεν κατάφεραν σε αυτές τις φάσεις το πέτυχαν με την συμπλήρωση 19 λεπτών αγώνα, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Αναστασιάδη ο Ξαντινίδης βρέθηκε σε θέση βολής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ιστορίας του Αστέρα σε τελικό. Στην συνέχεια και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μέχρι το 37’ όταν ο Καντζιλίδης θα βρει με κάθετη τον Μαυροματίδη που θα περάσει και τον Ηλιάσκο και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ο ρυθμός έπεσε πολύ με αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών και ελάχιστες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια μεγάλη ευκαιρία –  με τον Μαυροματίδη το Κουτσό και με τον Ξαντινίδη το Μαγικό,, ωστόσο και στις δύο φάσεις οι Ηλιάσκος και Αναστασιάδης αντίστοιχα έδειξαν φοβερά αντανακλαστικά.

Το σκορ έμεινε στο 1-1 και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία της παράτασης με τους περίπου 1.000 φίλους του ερασιτεχνικού που βρέθηκαν στο γήπεδο να παρακολουθούν με αγωνία τον 36ο τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης είδαμε ότι δεν είδαμε στα 45 του δευτέρου ημιχρόνου της κανονικής διάρκειας. Δύο λεπτά μόλις από την έναρξη ο Καντζιλίδης θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή  του Μαγικού με τον διαιτητή της αναμέτρησης Χρήστο Γκράνα να σημειώνει άμεσα την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο περσινός σκόρερ της κατάκτησης του Κουτσού Γιάννης Τσαριτσάκης που ευστόχησε κάνοντας το 2-1 για τον Παύλο Μελά.

Η απάντηση ωστόσο του Αστέρα ήταν άμεση και στο 103’ ο Ξαντινίδης μετά από ωραία σέντρα του Τσιτάκ έγραψε με κεφαλιά το 2-2, ξεσηκώνοντας τους φίλου του Μαγικού. Ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μωϋσίδης για μαρκάρισμα στον Καντζιλίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με τους παίκτες εμφανώς κουρασμένους έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις και να μοιάζουν να περιμένουν τα πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι τώρα τι να πεις; Πέρα από ταλέντο θέλει και τύχη οι παίκτες του Παύλου Μελά αστόχησαν μόλις σε ένα σε αντίθεση με τους παίκτες του Αστέρα που είδαν αρχικά το δοκάρι (εκτέλεση  Κουτσομιχάλη) και στην συνέχεια των Αναστασιάδη (εκτέλεση Κάτση) να  αστοχούν και έτσι ο Παύλος Μελάς με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαυροματίδη να κατακτά το τρόπαιο.

Απόλυτη ικανοποίηση στην ΕΠΣ Ξάνθης για την άρτια διοργάνωση και το γιορτινό κλίμα σε όλη την διάρκεια του, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει η πρωτοβουλία του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου για τον Δήμο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, μια και ο Δήμος Αβδήρων κάλυψε εξ ‘ ολοκλήρου τα λειτουργικά έξοδα του τελικού καθώς και οι δύο ομάδες ανήκουν στην περιφέρειά του Δήμου και τον εκπροσωπούν επάξια. Εξαιρετική η διαιτησία του Χρήστου Γκράνα και των βοηθών του Τάσος Χατζημωϋσιάδη και Ιλιάς Εμπλιούκ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δοθεί το τρόπαιο στους παίκτες του Παύλου Μελά, οι δύο ομάδες τίμησαν τους ποδοσφαιριστές που κρεμάνε τα παπούτσια τους. Για τον Παύλο Μελά τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο Γιώργος Καντζιλίδης, ο Γιώργος Γούλας και ο Χρήστος Κούτρας ενώ για τον Αστέρα Μαγικού τιμήθηκε ο Παναγιώτης Κουμουλίδης. Κορυφαίος για τον Αστέρα αναδείχτηκε ο Θεόφιλος Τσουβαλίδης ενώ για τον Κυπελλούχο Παύλο Μελά ο 17χρονός τερματοφύλακας Στέλιος Αναστασιάδης.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ (Σάκης Καρασερίδης): Αναστασιάδης, Νεανίδης, Παράσχου, Μπάτζιος(64’ Μανωλάκης), Παπαστεφάνου, Ευφροσυνίδης, Θεοδώρου(89’ Κούτρας), Αρκούδας, Καντζιλίδης, Μαυροματίδης, Τσαριτσάκης(103’ Δερβενάς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ (Απόστολος Κουτρουλός): Ηλιάσκος, Μωϋσίδης, Τζαμπάζ, Κουτσομιχάλης, Κουμουλίδης, Τσουβαλίδης(118’ Δορλής), Αργυρίου, Κάτσης, Ζάρας(57’ Τσιτάκ), Μελισσόπουλος(87’ Κιαχίδης Απ.), Ξαντινίδης    

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ