Σάκης Μουστακίδης: «Δεν γουστάρουμε να χάνουμε τελικούς με 3-2»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  «Είμαστε θυμωμένοι για τις δύο ήττες με 3-2 σετ. Δεν γουστάρουμε να χάνουμε έτσι. Ο Εθνικός έχει αλλάξει νοοτροπία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης μιλώντας την Πρωτομαγιά στον Sentra 103,3 δύο ημέρες μετά τον δεύτερο και άλλες τόσες πριν από τον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Volley League με τον Ολυμπιακό.

 

Ο Μουστακίδης αναφέρθηκε ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε για τους φιλέδες που χρεώθηκε ο Μιγιαήλοβιτς αλλά είπε πως στο τάι μπρέικ του 2ου τελικού μετά τον 6ο πόντο η ομάδα του χρεώθηκε με τέσσερα ανάποδα σφυρίγματα. Μίλησε για τον Γιορντάνοφ, για τους… τραυματισμούς του Ολυμπιακού, για τα προβλήματα του Εθνικού, τον κόσμο αλλά εξέφρασε την άποψη πως ο Εθνικός θα ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 2-2 νίκες.

«Φτάσαμε σε σημείο να χάνουμε 3-2 μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού και να είμαστε στεναχωρημένοι. Βέβαια και στα δύο ματς ήμασταν μπροστά στο σκορ αλλά πρέπει να κάνουμε έναν προσεκτικά θα δούμε πολλά. Στον πρώτο αγώνα ήμασταν 1-1 και στο 3ο σετ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά 10-4. Κάναμε ανατροπή. Στο 4ο σετ ήμασταν εμείς μπροστά 13-8 και το χάσαμε. Μετά χάσαμε το τάι μπρέικ. Δηλαδή, η κάθε ομάδα έκανε από μία ανατροπή. Την δεύτερη ημέρα προηγηθήκαμε 2-0 σετ με 28-26 και 30-28 και γυρίσαμε και τα δύο σετ που χάναμε με 24-23. Στο 3ο σετ προηγήθηκε ο Ολυμπιακός 19-16 και 24-21. Μειώσαμε 24-23 και εκεί τελείωσε το σετ με μία τυχερή φάση που είχε και φιλέ. Μετά χάσαμε πάλι στο τάι μπρέικ με 15-12. Άρα δεν υπάρχει ζήτημα αδυναμίας του Εθνικού. Παίζουμε με μία ομάδα που από την αρχή επήρε τους καλύτερους παίκτες και με μεγαλύτερο μπάτζετ. Προσπαθεί ο Εθνικός να κάνει την υπέρβαση. Είναι τιμή μας που ο Εθνικός έχει φτάσει τόσο κοντά και να περιμένουμε στην έδρα μας τον τρίτο τελικό. Μας αρέσει αυτό το πρωτάθλημα και σε όλα τα παιδιά αρέσει αυτή η διαδικασία. Θέλουμε τον τρίτο τελικό για να πάμε πιο πέρα. Ξέρω πως το ματς του Σαββάτου είναι δύσκολο γι αυτό και το θεωρώ κομβικό. Δεν είμαστε αγχωμένοι. Θα μας δώσει δύναμη ο κόσμος. Με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε».

 
 
Στη συνέχεια ο Μουστακίδης αναφέρθηκε στη διαιτησία των δύο πρώτων τελικών: «Έκατσα και είδα και τους δύο αγώνες στο βίντεο. Όλες τις φορές που χρεώθηκε φιλέ ο Μιχαήλοβιτς ήταν παράβαση και ζητάω συγγνώμη από τους διαιτητές αλλά δεν έγινε φιλέ στο 7-6 του τάι μπρέικ που χρεωθήκαμε φιλέ και έγινε το 7-7. Ήταν άουτ η επίθεση του Γιορντάνοφ στο 12-12 και έπρεπε να προηγηθούμε 13-12. Έγινε φιλέ από κεντρικό του Ολυμπιακού στην άουτ επίθεση του Ράιτς. Ζητάω και πάλι συγγνώμη για τον Μιχαήλοβιτς αλλά μετά το 6-6 του 5ου σετ πήραμε 4 ανάποδα σφυρίγματα και χάσαμε 4 πόντους. Κακώς δόθηκαν αυτοί οι πόντοι. Δεν λέμε πως κρίθηκε το αποτέλεσμα».

Σχετικά με τους τραυματισμούς των παικτών των δύο ομάδων είπε: «Το δεύτερο που θέλω να θίξω έχει να κάνει με τους τραυματισμούς. Δε μου αρέσει να δικαιολογώ τίποτα. Όταν φτάνεις στους τελικούς δεν πρέπει να μιλάς για τίποτα. Είναι το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που αρχίζει από τον Αύγουστο και τον Απρίλιο όλοι θέλουν να παίξουν με ότι προβλήματα έχουν. Θέλω να βγάλω το καπέλο τον Γιορντάνοφ μετά το 2ο σετ πραγματικά έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Δεν ξέρω εάν είναι τραυματίας ή όχι αλλά εμένα μου έβγαλε τα μάτια. Ήταν άκοφτος. Συγχαρητήρια. Εσείς πιστεύετε πως ο Εθνικός δεν έχει προβλήματα τραυματισμών; Πρώτον, ξέρει κανείς πως ο Σιδηρόπουλος είναι μόνιμα τραυματίας και κάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα; Ξέρει κανείς πως ο Ράιτς από το Δεκέμβριο ήρθε τραυματίας από την Εθνική Κροατίας και πριν τον πρώτο αγώνα με την Κηφισιά μούδιαζαν τα χέρια του; Ξέρει κανείς πως ο Ανδρέας Ανδρεάδης παίζει με ενέσεις λόγω της τενοντίτιδας; Ξέρει κανείς πως ο Δημήτρης Γραμματικάκης έχει δύο θλάσεις; Ξέρει κανείς πως οι Ράιτς, Παπάζογλου πέρασαν δύο διαστρέμματα; Θέλω να πω πως όλες οι ομάδες μετά από τόσα πολλά ματς όλοι έχουν προβλήματα. Δεν είναι ο Εθνικός που πάει χωρίς προβλήματα και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που παίζει με προβλήματα. Οταν φτάνουμε σε τελικούς δεν πρέπει να τα συζητάμε αυτά».

Έχετε «θυμώσει» με την απώλεια των δύο τελικών με 3-2 σετ; «Ασφαλώς και έχουμε θυμώσει και είμαι και νευριασμένος. Είναι νευριασμένος γιατί χάσαμε δύο αγώνες στο τάι μπρέικ και επειδή από το 6-6 του τάι μπρέικ πήρα τέσσερα λάθος σφυρίγματα. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά. Δεν παίζουν ρόλο οι έδρες και οι αγώνες μας με τον Ολυμπιακό έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ. Σίγουρα υπάρχει θυμός. Ναι, μας πείραξε πολύ και μας πόνεσε. Δεν γουστάρουμε να χάνουμε έτσι. Προτιμούμε να χάνουμε 3-0. Θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις για τους εαυτούς μας, τον σύλλογο και την διοίκηση».

Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης πως πήρε τις δύο ήττες στους δύο πρώτους τελικούς; «Μακάρι να είχαμε ένα ακόμα γήπεδο για να χωρέσει ο κόσμος. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή μας έχει υποστηρίξει. Ο κόσμος ήξερε τα προβλήματα μας. Μας αγκάλιασε, μας υποστήριξε και συνεχίζει να μας υποστηρίζει. Φτάσαμε σε σημείο να χάνουμε δύο φορές με 3-2 σετ από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη και να είμαστε στεναχωρημένοι. Αυτό πριν από δύο – τρία χρόνια ήταν στην σφαίρα της φαντασίας. Ο Εθνικός άλλαξε νοοτροπία. Έχει μέσα παίκτες διαφορετικούς. Ήταν ένας από τους στόχους μου να αλλάξει η νοοτροπία του Εθνικού. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα του Εθνικού. Ο σύλλογος του Εθνικού αγωνίζεται για το βόλεϊ. Προσφέρει ποικιλότροπα στο άθλημα. Είναι μία επαρχιακή ομάδα με τα καλά, με τα στραβά της. Εμείς έχουμε πλέον στόχο να κάνουμε δύο νίκες και να πάμε στο Ρέντη σε 5ο τελικό στις 8 Μαΐου».