Δημητριάδης vs Δημητριάδη και στη μέση ο… μπαμπάς Μάκης, με φόντο ΑΟΟ &Α1

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Τα παιδιά του παλαίμαχου εβρίτη διεθνή παίκτη και πλέον προπονητή  θα βρεθούν αντιμέτωπα… μεταξύ τους (αλλά και αντίπαλοι με την Ορεστιάδ)α με στόχο την άνοδο στην Α1 Ανδρών. Μια οικογενειακή κόντρα που έχει τις ρίζες της στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αφορά την ΜΕΝΤ και την Αργυρούπολη και στη μέση… την Ορεστιάδα!

Τέσσερις ομάδες, τέσσερις ντουζίνες αθλητές που άλλοι ονειρεύονται την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, άλλοι ευελπιστούν στο να έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να βρεθούν στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ.

Μέσα σ’ αυτό το μωσαϊκό που δημιουργείται στα δύο ειδικά τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στην Volley League, υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές ιστορίες.

Όπως αυτή που παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης κι αφορά την οικογενειακή κόντρα που έχει τις ρίζες της στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη), αλλά στην προκειμένη περίπτωση αφορά την ΜΕΝΤ και την Αργυρούπολη…

Ο λόγος για τη βολεϊκή διασκευή “Κράμερ εναντίον Κράμερ”, καθώς το Σάββατο στη 2η αγωνιστική του 1ου τουρνουά ανόδου στη Νέα Πέραμο και την ερχόμενη Παρασκευή, στην πρεμιέρα του 2ου τουρνουά (9-11 Μαΐου στην Ορεστιάδα) θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ανέστης Δημητριάδης ως πασαδόρος της Αργυρούπολης (αριστερά στη φωτογραφία) με τον αδερφό του Θωμά που αγωνίζεται ως ακραίος στην ΜΕΝΤ.

Οι δύο γιοι του παλιού διεθνή άσου Μάκη Δημητριάδη ξεκίνησαν την καριέρα τους από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά πλέον ο (δικηγόρος καθότι έχει τελειώσει τη Νομική με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο) Ανέστης κι ο (τελειόφοιτος στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) Θωμάς παλεύουν για τη νίκη φορώντας διαφορετικές φανέλες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι στη σάλα, αλλά πριν από δύο χρόνια είχαν κοντραριστεί στην άμμο καθώς έπαιξαν στο Μάστερς της Θεσσαλονίκης με τον Ανέστη (που είχε ως συμπαίκτη τον διαγώνιο της ΜΕΝΤ Χάρη Σακόγλου) να κερδίζει τον Θωμά (που είχε ως παρτενέρ τον Ηλία Ζωλασταθιάδη).

«Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε συζητήσει αν και προσπαθούμε να το αποφύγουμε γιατί αισθανόμαστε λίγο άβολα, αλλά υπάρχει η σχετική πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας», λέει ο Ανέστης και συμπληρώνει ξεσπώντας σε γέλια: «Ο Θωμάς με ‘απειλεί’ ότι θα χτυπάει πάνω από το μπλοκ μου αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Θα πέσει πολύ μπλοκ και θα κεράσει τις μπύρες όταν με το καλό τελειώσουμε».

Η απάντηση του Θωμά; «Έχασα μια φορά στην άμμο, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω ξανά από τον Ανέστη. Αυτή τη φορά θα κερδίσω εγώ και του το έχω πει».

Αμφότεροι πάντως συμφωνούν πως τα δύο τουρνουά είναι απολύτως ισορροπημένα. «Παίζουν τέσσερις ισάξιες ομάδες που δίκαια βρίσκονται εκεί και όλοι ξεκινάμε με τις ίδιες πιθανότητες. Θα παίξει ρόλο η τύχη, η μέρα, η ψυχολογία και η προσωπικότητα που θα βγάλει η κάθε ομάδα κι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά», είπε ο Ανέστης και συμπλήρωσε ο Θωμάς: «Όλα είναι ανοικτά και οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Ωστόσο αν εμείς παίξουμε όπως στο τελευταίο ματς του μπαράζ των δευτεραθλητών κόντρα στα Χανιά τότε είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Κι όσο κι αν πειράζουν ο ένας τον άλλο η κοινή τους ευχή ήταν: «… στο τέλος αυτής της διαδικασίας να πανηγυρίσουμε μαζί την άνοδο».

Την ίδια ώρα στο πατρικό της οικογένειας στην Αλεξανδρούπολη, ο Μάκης Δημητριάδης, η σύζυγος του κι η μικρή τους κόρη θα είναι καρφωμένοι μπροστά στον υπολογιστή τους για να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους τους αγώνες (θα μεταδοθούν και από το ThrakiSportS σε live streaming).

«Χαίρομαι και τους καμαρώνω που έχουν φτάσει εκεί… Εύχομαι να πανηγυρίσουν και οι δύο, αλλά στον αθλητισμό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», είπε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Ορεστιάδα για να τους καμαρώσει από κοντά.